Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.07.2007.

16:22

Predstavnici Partizana u Nionu

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Predstavnici Partizana otputovaće u četvrtak u sedište Uefe u Nionu, gde će biti doneta odluka o kaznama zbog incidenata sa utakmice prvog kola kvalifikacija za Kup UEFA u Mostaru, između beogradskog kluba i domaćeg Zrinjskog. Sastanak u sedištu Evropske fudbalske unije zakazan je za četvrtak u 10 časova. Očekuje se da će odluka biti objavljena u ranim popodnevnim časovima istog dana.

Disciplinska komisija Uefe, posle dopunskih izveštaja službenih lica sa utakmice u Mostaru, dobiće predlog da se Partizan isključi iz ovogodišnjeg Kupa UEFA i drastično novčano kazni.

Posle meča u Mostaru, delegati i kontrolori iz Engleske i Škotske sastavili su zapisnik u kojem su detaljno opisali događaje na tribinama. Između ostalog je zapisano da su igrači Partizana provocirali publiku bacanjem dresova na tribine i tako navodno prouzrokovali nove ispade i sukobe navijača sa policijom (!?). To je prvi izveštaj i on je poslužio za predlog da se Partizan isključi.

Zamenik generalnog sekretara Partizana Gordan Petrić za B92 kaže da se nada da će Partizan izbeći eliminaciju iz Kupa UEFA, kao i da je uprava "crno-belih" uradila sve što je bilo u njenoj moći kako ne bi došlo do incidenata u Mostaru.

Petrić dodaje da bi mu, u slučaju najstrože kazne, bilo žao igrača, koji nisu zaslužili eliminaciju, naročito ne posle pobede od 6:1.  

Iz uprave "crno-belih" potvrđeno je da kazna za nerede na utakmici Zrinjski - Partizan, za koji je UEFA, pored organizatora, optužila navijače Partizana, predviđa eliminaciju kluba iz Kupa UEFA.

Partizan je poslednjih godina nekoliko puta novčano kažnjavan zbog ispada navijača, a slične kazne iz istog razloga trenutno odrađuju holandski Fejenord i poljska Legija.

Prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za kup UEFA Partizan je u Mostaru dobio sa 6:1, a revanš je zakazan za 2. avgust u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

313 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve