Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.07.2007.

22:09

Još jedna pobeda Zvezde za kraj

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su izraelski Hapoel iz Tel Aviva rezultatom 2:1, u poslednjoj utakmici priprema u Austriji. Golovima Nenada Milijaša i Igora Burzanovića osvajač duple krune uaspeo je da preokrene posle prednosti Izraelaca iz prvog poluvremena. U finišu utakmice Zvezda je igrala sa igračem manje, posle neugodne povrede Filipa Đorđevića, koja srećom nije ozbiljnije prirode.

Boško Đurovski je ponovo iskoristio priliku da isproba veliki broj fudbalera u raznim kombinacijama, a od pojačanja iz Latinske Amerike prvo poluvreme odigrao je Barkos, dok je u nastavku ušao Palasios.

Jedan od retkih igrača koji su igrali celu utakmicu Igor Burzanović bio je izuzetno aktivan tokom meča, pripremajući prilike za sebe i saigrače.

Odbrana je nastupala u sastavu iz kojeg bi samo Bajalica mogao da izbori mesto u startnoj postavi, pa nisu iznenadile greške, od kojih je jedna u 26. minutu donela Hapoelu prednost.

Zvezda je nekoliko trenutaka ranije propustila najbolju priliku u prvom poluvremenu, a golman Hapoela Nigerijac Enijama ispucao je loptu, koju pred šesnaestercem prima Asulin i neometano pogađa mrežu.

Drugo poluvreme počelo je dobro za Zvezdu, jer je Nenad Milijaš još jednom potvrdio koliko dobro izvodi prekide. Sa 25 metara on je uhvatio protivničkog golmana u raskoraku i pogodio gornji desni ugao.

U 61. minutu Zvezda je povela – posle duge akcije Filip Đorđević je spustio loptu idealno, a Burzanović nije imao problema sa egzekucijom.

Đorđević je deset minuta kasnije dobio neugodan udarac u glavu, pa je morao da napusti igru, a promena rezultata više nije bilo.

Zvezda se u Beograd vraća u ponedeljak uveče.

Crvena zvezda: Banović (Radivojević 46), Stančić (Nikolić 64), Pantić, V. Đorđević (Palasios 57), Bajalica, Adamović, Trajković (Bogdanović 46), Milijaš (Basta 64), Burzanović, Rašković (Perović 64), Barhos (F. Đorđević 46)

Hapoel Tel Aviv: Enijama, Dos Santos, Oved, Robson, Asulin, Bader, Dego, Antebi, Nsumbu, Bondari, Doani (Ben Šanah, Hen, Elkaslasi, Manzor, Naćo, Perez, Sabag, Ših, Suisa, Tobi)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve