Nova vest
Fudbal

Petak, 20.07.2007.

03:18

Neredi u Mostaru i posle ponoći

Izvor: B92, Bljesak.info

Autor:B92, Bljesak.info

Default images

Prva utakmica prvog kola kvalifikacija za Kup UEFA Zrinjski - Partizan pamtiće se, pored ubedljive pobede "crno-belih" u Mostaru (6:1), i po incidentima za vreme i posle meča. Bilans nereda na stadionu pod Bijelim brijegom i oko njega jeste dvadesetak povređenih ljudi, a najgore je prošao jedan navijač Partizana, koji je, kako su preneli lokalni mediji, ostao bez prsta.

Incidenti na utakmici počeli su kada su navijači beogradskog kluba na provokacije domaćih Ultrasa ("Srbe na vrbe", "Ubij Srbina" i "Kosovo republika") odgovorili prvo sličnim skandiranjem ("Ubij, zakolji, da Hrvat ne postoji', "Radovan Karadžić"...), a zatim i bacanjem baklji ka tribini na kojoj su bili domaći navijači.

Petnaestek minuta baklje su letele sa jedne na drugu stranu, a navijači oba kluba koristili su i kamenje, cigle i flaše.

Posle prvih konflikata umešala se i policija, koja je stvorila "vakuum'" između dve navijačke grupe, pa je ostatak utakmice odigran u relativno normalnim uslovima.

Sam kraj susreta bio je znak za novi haos. Policija je požurila da udalji navijače Partizana sa stadiona, uz upotrebu palica i suzavca. Epilog tog sukoba bio je intervencija nekoliko vozila Hitne pomoći.

Mostarska policija, uz pomoć kantonalnih i republičkih specijalnih snaga, uspela je da kolonu autobusa sa gostujućim navijačima sprovede van grada.

Nereda je bilo u svim delovima grada kroz koje su prolazili autobusi sa navijačima Partizana, a u njima su, pored navijača Zrinjskog, učestvovali i navijači Veleža, koji su slavili pobedu "crno-belih".

Konvoj sa navijačima Partizana oko ponoći je prešao u Republiku Srpsku, a nešto kasnije smiren je i sukob lokalnih navijača sa policijom.

Bilans nereda je deset osoba koje su zatražile lekarsku pomoć, osam onih koji su odvedeni u Hitnu pomoć, kao i pedesetak navijača oba tima koji su sa lakšim povredama sami otišli sa stadiona. Teže su povređeni jedan policajac i jedan navijač Partizana, prema prvim podacima MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona. Uhapšeno je šest navijača - pet gostujućih i jedan domaći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve