Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.07.2007.

19:53

Navijački incidenti po Crnoj Gori

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Navijači podgoričke Budućnosti i splitskog Hajduka sukobili su se nekoliko puta danas u prestonici Crne Gore pre meča dve ekipe u kvalifikacijama za fudbalski Kup UEFA. Zvaničnih informacija o povredjenima još nema, ali se nezvanično saznaje da nije bilo teže povredjenih. Dva najveća sukoba desila su se popodne kada su navijači Budućnosti napali manje brojne navijače iz Splita.

Iako su autobusi bili pod policijskom pratnjom, navijače Hajduka dočekala je "sačekuša" u kojoj su domaći huligani kamenjem s pristojne udaljenosti zasuli autobuse i napravili veliku štetu.

Grupa najvatrenijih navijača Hajduka "Torcida" doputovala je jutros u Podgoricu. Oni nisu pravili incidente, niti su provocirali. Oko 70 navijača sedelo je u dva lokala u Hercegovačkoj ulici.

Sukob se produbio kada su domaći navijači, zvani "Varvari" pokušali da kroz policijski kordon prodru do Splićana. Situacija se zaoštrila kada je "Torcida" krenula ka domaćima, ali je incident sprečen jer je stiglo policijsko pojačanje.

Grupa organizovanih navijača prebačena je na stadion nešto posle 16 sati, a u gradu je zabeleženo nekoliko manjih incidenata sa navijačima koji su iz Splita došli sopstvenim prevozom.

Pored već navedenih incidenata, tuče su izbile i u Budvi .

Pretpostavlja se da će se tokom utakmice Budućnost - Hajduk, crnogorska policija  prvi put primenjivati odredbe iz nedavno usvojenog Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim manifestacijama.

Utakmica počinje u 20.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve