Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.07.2007.

19:48

Njudžent i Utaka pojačali Portsmut

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Dosadašnji napadač Prestona Dejvid Njudžent novi je fudbaler Portsmuta, pošto je u sredu prošao lekarske preglede i potpisao 4-godišnji ugovor sa ’Pompejcima’. Transfer je vredan 6 miliona funti, a namera menadžera Harija Rednapa je da Nagenta upari u špicu sa Džonom Utakom, doskorašnjim centarforom Rena. „Sa njima ćemo biti veoma jaki u napadu, Džon je stravično brz, a Dejvid je odigrao odlično svaki put kada sam ga gledao“, izjavio je 50-godišnji menadžer.

Njudžentova prvobitna želja bila je prelazak u Everton, ali menadžer tog liverpulskog kluba Dejvid Mojes nije hteo da ponudi više od 4 miliona.

„Nisam mogao zauvek da čekam. Postojala su još dva kluba zainteresovana za mene (Portsmut i Sanderlend) i morao sam dobro da razmislim, bila je ovo bitna odluka za mene. Ne mogu više da nastupam za mladu reprezentaciju i nadam se da će igranje u Premijeršipu usmeriti moju karijeru i dovesti me na spisak senorske reprezentacije“, rekao je 22-godišnji napadač.

Džon Utaka je takođe potpisao 4-godišnji ugovor, a protekle sezone je u Francuskoj postigao 10 golova na 35 utakmica.

„Oduvek sam sanjao da zaigram u Premijer ligi. Razgovarao sam sa Nvankvom Kanuom, koji mi je bio kapiten u reprezentaciji, i on mi je savatovao prelazak u Portsmut. Tražili su me još Mnačester Siti i Njukasl, ali jedino je Rednap dolazio u Ren da me gleda, tako nešto mora da se poštuje“, izjavio je 25-godišnji centarfor.

Menadžer Hari Rednap je zadovoljan dosadašnjim učinkom u prelaznom roku.

„Mislim da sjajno poslujemo ovog leta. Dovodimo spremne i kvalitetne igrače, koji su umogućnosti da odmah doprinesu poboljšanju igre. Već smo kupili Silvana Distana, Hermana Hreidarsona, Suleja Muntari, a sada Utaku i Njudženta“.

Portsmut je proteklu sezonu završio na devetom mestu u Premijer ligi, a u klub su, pored navedenih igrača, došli i vezni igrač Arnold Mvumeba (bio na pozajmici u Renu) i defanzivac Martin Krejni (Sauthempton).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve