Nova vest
Fudbal

Petak, 15.06.2007.

00:57

Miroslav Đukić: "Idemo do kraja"

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Selektor Srbije Miroslav Đukić ne želi euforiju u ekipi posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva, koje će se igrati sledeće srede. Iako vidno srećan zbog velikog uspeha, Đukić traži od ekipe da nastavi sa napornim radom. "Svi igrači su dali svoj maksimum na meču i ponovo uradili sve što smo se pre meča dogovorili. Češka je igrala veoma dobro, kako smo i očekivali. Bila je to tvrda i oštra utakmica. Srećni smo jer smo ostvarili dva cilja: plasmane u polufinale i na Olimpijske igre", rekao je Đukić.

"Prezadovoljan sam jer se nismo predavali do samog kraja. U poslednjim trenucima svi smo krenuli u napad da postignemo gol koji nam je trebao i uspeli u tome. Veoma smo snažan kolektiv, jedinstvo je naše najjače oružje. Nećemo stati ovde. Nastavićemo sa odličnim igrama i pobedama", dodao je selektor Srbije.

Trener Češke Ladislav Škorpil smatra da njegov tim ima snage da izbori plasman u polufinale.

"Loš rezultat za nas, ali sam zadovoljan igrom jer je i protivnik bio veoma dobar. U fudbalu su važni golovi, a Srbija je na isteku vremen uradila ono što mi nismo tokom celog meča. Strelci su zakazali. Ovo nije prvi put u mojoj karijeri da ekipa koju vodim primi na kraju meča gol. Nije ih bilo mnogo, ali mi je drago što sam preživeo taj šok. Nisam siguran da ćemo proći, mnogo zavisi i od drugog meča u grupi. Zanima nas samo naša igra, ali sada moramo da čekamo na razvoj situacije", rekao je selektor češkog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve