Nova vest
Fudbal

Petak, 15.06.2007.

00:37

Smiljanić: "Možemo u finale"

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Reprezentacija Srbije po treći put zaredom igraće u polufinalu Evropskog prvenstva za reprezentacije do 21 godine, prvi put pod tim imenom. Sa dve minimalne pobede od 1:0, nad Italijom i Češkom, izabranici selektora Đukića izborili su prvo mesto u grupi i vizu za Olimpjiske igre u Pekingu. Teže nego sa Italijom, mladi "orlovi" došli su do tri boda u poslednjim trenucima utakmice sa Češkom. Boško Janković je golom u poslednjim sekundama doneo veliko slavlje svojim navijačima.

Jedan od najzaslužnijih za taj pogodak bio je Milan Smiljanić, koji je asistirao Jankoviću.

"Veoma težak meč, prava bitka tokom svih devedeset minuta. Česi su nam slični po mentalitetu, pa smo morali žestoko da se borimo. Bog nas je nagradio za trud i potpuno zasluženo idemo dalje", rekao je Smiljanić.

Na prvenstvu je do utakmice Italija- Engleska, koja je završena rezultatom 2:2, bilo malo golova. Naša dva bila su dovoljna za prvo mesto u grupi.

"Sve utakmice na šampionatu su rezultatski guste i čvrste, što nama i odgovara jer samo tako možemo da pobeđujemo. Mi se borimo do poslednjeg atoma snage i mislim da smo spremni da idemo do finala", dodao je Smiljanić.

Utakmica sa Engleskom u poslednjem kolu za nas nema rezultatski značaj, ali mnogo znači ostalim ekipama jer sve tri imaju šansu da se kvalifikuju u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve