Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.06.2007.

14:49

U21: Srbija - Češka (TV B92, 18:15)

Izvor:

Autor:

Default images

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije igra večeras protiv Češke (direktan prenos, TV B92, 18:15) u utakmici koja može, ali i ne mora da bude odlučujuća za plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Holandiji. Selektor Đukić i desni bek Antonio Rukavina smatraju da je ovo prilika da posle pobede nad Italijanima u prvom kolu učini 'još vrednijom' i ubeđeni su da se neće opustiti, već će i drugi meč odigrati sa punom koncentracijom.

"Ako ne budemo igrali dobro protiv Čeha, to bi bilo kao da dokument koji smo napisali ostane bez pečata", rekao je Miroslav Đukić.

"Zbog toga mislim da je važno da u utakmicu sa Česima uđemo skroz ozbiljno".

Đukić insistira na tome da se igra reprezentacije Srbije neće drastično menjati bez obzira na to ko je protivnik.

"Neke stvari ćemo prilagoditi, ali nećemo odstupiti od onoga što je osnova naše igre. Česi formacijski igraju slično Italijanima, 4-1-4-1, pri tome je napadač Kisela vrlo opasan i veoma brz. Igrači sredine terena uključuju se u napad i pomaže im zadnji vezni igrač. Mali je prostor između linija tima, tako da nije lako igrati protiv Čeha".

Na pitanje da li bi bio zadovoljan bodom, Đukić je rekao da će njegov tim u utakmicu ući da pobedi i da "igra svoju igru", a desni bek Antonio Rukavina na neki način je nagovestio da bi nerešen rezultat bio povoljan ishod.

"Igraćemo na pobedu svakako. Znamo da nam tri boda iz ove utakmice obezbeđuju plasman u polufinale. Ako ne budemo mogli da pobedimo, onda ćemo pokušati da osvojimo bar bod koji bi nas približio prvom cilju koji imamo, prolasku u drugi krug".

Mlada reprezentacija Srbije igrala je prvu utakmicu pod tim imenom sa Češkom i pobedila je u Kromerižu sa 1:0.

"Sigurno da Italijane poznajemo bolje, imamo priliku da ih gledamo svake nedelje na prenosima utakmica Serije A, a Česi bez obzira na to što su nam manje poznati, nisu lak protivnik. Verujem da ćemo odigrati dobro i disciplinovano i nadam se da će rezultat biti povoljan", rekao je Rukavina.

Đukić na pitanje novinara da li će možda tim koji je završio utakmicu sa Italijanima biti startna postava za Čehe, nije hteo da odgovori.

Đukić još nije odlučio da li će povređenog Krasića, koji je već otputovao iz Holandije, zameniti Zoran Tošić ili će priliku po desnoj strani dobiti fudbaler Crvene zvezde Dušan Basta.

Meč Srbija – Češka, koji se igra u četvrtak u 18:15 u Nejmehenu, sudiće Poljak Robert Malek.

Očekuje se da će reprezentacija Srbije imati podršku većeg broja gledalaca nego u duelu sa Italijanima, a ulaznice za mečeve u grupi mogu se nabaviti po cenama od 10 i 20 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve