Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.06.2007.

21:40

EP U 21: Srbija - Italija 1:0

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Reprezentacija Srbije druga je ekipa koja je posle prvog kola uspela da osvoji tri boda. "Orlići" su golom Milovanovića u 63. minutu pobedili petostrukog šampiona Evrope, tim Italije i zauzeli prvo mesto na tabeli grupe B. Selektor Đukić na teren je izveo sastav: Kahriman, Rukavina, Ivanović, Kolarov, Smiljanić, Janković, Milovanović, Tošić Duško, Babović, Krasić i Mrđa. Posle prvog poluvremena bilo je 0:0, a Italijani su bili organizovaniji i više pretili Kahrimanu, ali ipak nisu uspeli da dođu u prednost.

Do polovine prvog dela obe ekipe imale su po jednu šansu. U 18. minutu povredio se golman Kurći, koga je zamenio Vivijano.

U 31. minutu  nismo uspeli da napravimo ofsajd zamku, u šansi se našao Paladino, koji je, na sreću, šutirao pored gola. Zoran Tošić ušao je umesto Krasića koji se povredio pri pokušaju da petom ostavi loptu saigraču. Uhvatio se za zadnju ložu i Đukić je morao da ga zameni. Posle lekarskih pregleda još uvek nije poznata težina povrede, a lekari savetuju mirovanje. Neizvesno je kada će se Krasić vratiti u tim.  

Paladino je ponovo imao veliku šansu posle još jedne neuspele ofsajd zamke. Primio je loptu na 20 metara od gola sa leve strane i odmah šutirao, ali je lopta prošla pored gola Kahrimana, koji je bio odlično postavljen. Veliki broj prilika Italijani su imali posle prekida, ali je naša odbrana uspevala da ih osujeti u pokušajima da postignu gol.

Do kraja poluvremena Italijani su potpuno potisnuli naš tim na 40 metara od gola Kahrimana, ali nisu uspeli da realizuju prilike posle velikog pada u igri naše selekcije.

Posle odmora naša selekcija se malo trgnula i zaigrala nešto aktivnije. Prvi pokušaj u drugom poluvremenu imao je Smiljanić, koji je sa više od 30 metara šutirao direktno u golmana Vivijanija. Italijani su pokušavali da ugroze naš tim po desnoj strani preko Rosine i Rađija, dok su naši, uglavnom, preskakali sredinu i pokušavali dugim loptama da pronađu Mrđu.

Ipak, dobru šansu smo imali posle prodora po desnoj strani i centaršuta Rukavine, lopta je došla do Zorana Tošića koji je šutirao pored gola Italije. Bilo je to u 54. minutu. Nekoliko minuta kasnije ponovo je Paladino imao šansu, ali mu je Ivanović ušao u šut i sprečio ga da ugrozi gol.

Igralo se bez šansi na obe strane, a onda je u šesnaestercu Italije Boško Janković pokušao petom da gurne loptu na desnu stranu, uklizao je Kjelini, a na odbijenu loptu natrčao Dejan Milovanović i u svom stilu, sa oko 20 metara sjajnim šutom savladao Vivijanija. Igrao se 63. minut. 

U samo jednom minutu naši igrači ozbiljno su ugrozili gol Italije. Prvo je Milovanović iz slobodnog udarca sa 20 metara po sredini gola direknto šutirao u donji levi ugao Vivijanija. Lopta je odskočila i namučila golmana Italije. Posle kornera koji je izveo Kolarov sa desne strane, Duško Tošić ostao je potpuno sam, ali nije uspeo da sa nekoliko metara pogodi potpuno prazan gol.

U 76. minutu Babovića, koji je dobio žuti karton, zamenio je Drinčić. Nekoliko minuta kasnije Đukić je izvršio i poslednju izmenu kada je umesto Mrđe uveo Rakića. U 86. minutu Srbija je imala priliku da reši meč. Smiljanić je povukao kontru skoro 30 metara i uposlio Zorana Tošića na levoj strani. Tošić je šutirao iz prve, ali je lopta prošla pred leve stative Italije.

Samo minut kasnije još jednu priliku da savlada Vivijanija propustio je Rakić. Centaršut sa desne strane dočekao je na poluvolej, ali je lopta otišla pored gola. Malo je nedostajalo da se sjajna igra našeg tima u drugom poluvremenu pretvori u remi. Centaršut Rađija sa desne strane Pacini je zahvatio glavom, ali nije uspeo da savlada Kahrimana.

Italijani su nastavili sa pritiskom, ali ni posle dodatna tri minuta nisu uspeli da dođu do izjednačenja. Janković, Mrđa, Babović i Kahriman dobili su žute kartone, dok je kod Italijana kažnjen samo Kjelini.

Sledeći meč naša reprezentacija igra sa ekipom Češke 14. juna od 18.15, takođe uz direktan prenos na TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

173 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve