Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.06.2007.

14:49

U21:Srbija-Italija (20.45, TV B92)

Izvor:

Autor:

Default images

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić smatra da naš tim ima dovoljno iskustva i kvaliteta kako bi bio ravnopravan rival selekciji Italije, pred duel te dve reprezentacije na početku Evropskog prvenstva za mlade. Meč Srbija – Italija u Najmegenu u 1. kolu Grupe B na EP u Holandiji na programu je u ponedeljak od 20.45, uz direktan prenos na TV B92.

"Italijani su favoriti za osvajanje titule. To je vrlo ozbiljna i iskusna ekipa, ali i mi imamo iskustvo i kvalitet i postoji način da budemo ravnopravan rival. Protiv Italijana treba biti vrlo pažljiv, ne smemo gubiti loptu, naročito ne u situacijama kada bi omogućili Italijanima kontru. Insistiraćemo na igri po bokovima, jer mislim da smo tu najjači", rekao je selektor mlade reprezentacije Srbije.

"Ovo je najveća smotra evropskog fudbala, kada su mladi u pitanju. Sve najveće evropske nade se mogu videti na jednom mestu i, samim tim, naša ekipa ima obavezu da odigra najbolje što može. Verujem da ovaj tim i kvalitetom i iskustvom može da parira najboljim ekipama Evrope, kakve su one koje učestvuju na ovom takmičenju. Sve tri utakmice u grupi su podjednako važne. Ne treba se fokusirati samo na utakmicu protiv Italije", dodao je Đukić.

Mlada reprezentacija Srbije učestvovala je i na prethodna dva kontinentalna šampionata mladih i zabeležila odlične rezultate (jedno finale i jedno polufinale), a jedan od dvojice igrača našeg tima kojima će ovo biti treći šampionat Evrope jeste kapiten Branislav Ivanović (drugi je Boško Janković).
"Sva tri šampionata su različita, ali pristup je uvek isti. Uvek mi je cilj da odigram najbolje što mogu i verujem da će rezultat biti dobar. Na prvom šampionatu u Nemačkoj bio sam vrlo mlad i neiskusan, sećam ga se po lepom, iako sam u finalu protiv Italije dobio crveni karton. U drugom EP u Portugaliji prošli smo dalje zahvaljujući spletu okolnosti. Sada mislim da smo dovoljno iskusni i čvrsti i ne plašimo se nikoga. Imamo kvalitet i iskustvo da se suprotstave svima, pa i Italijanima", rekao je Ivanović.

Poslednji trening pred duel sa Italijom, srpski tim imao je u nedelju. Trening je bio otvoren za javnost samo prvih 15 minuta, a potom je sve ostalo rađeno iza zatvorenih vrata stadiona holandskog prvoligaša NEC-a. Jedini problem za selektora Đukića je povreda drugog golmana Igora Stefanovića iz Zemuna, koji tako neće moći da igra do kraja šampionata. Iz našeg tima od Uefe je zatražena dozvola da se ekipi priključi treći golman, a to će najverovatnije biti čuvar mreže Vojvodine i nove mlade reprezentacije Željko Brkić.

Najavljeni sastav Srbije:

Kahriman, Rukavina, Ivanović, Tošić, Kolarov, Smiljanić, Milovanović, Krasić, Babović, Janković, Mrđa.

U drugoj utakmici Grupe B, sastaju se Engleska i Češka (TV B92, direktan prenos, ponedeljak, 18.15).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve