Nova vest
Fudbal

Subota, 02.06.2007.

21:36

Stanković: "Čestitke debitantima"

Izvor: VN ZP

Autor:VN ZP

Default images

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković izuzetno je zadovoljan uspehom našeg tima, koji je u Helsinkiju pobedio Finsku 2:0. "Velika pobeda i velika utakmica reprezentacije. Mislim da nismo pogrešili ništa i da smo taktički odigrali savršeno. Poučeni smo iskustvom sa prethodnog meča u Helsinkiju. Oni su tada odigrali izvanredno, a ovog puta su me razočarali i ovakvim nastupom ne zaslužuju mesto na EP".

Kapiten je posebnu pohvalu rezervisao za debitante – Antonija Rukavinu, Zdravka Kuzmanovića i strelca drugog gola Milana Jovanovića.

"Posebno želim da čestitam debitantima. Tim mladi igrači su pokazali da su veliki, da na njih može da se računa. Oni zajedno sa nama, pod navodnicima iskusnijima, mogu da izbore plasman na Evropsko prvenstvo, jer ako nastavimo da igramo ovako i dajemo sve od sebe na terenu, put je otvoren".

Jedina loša vest iz Helsinkija je žuti karton za kapitena, zbog kojeg on neće igrati sa Belgijom u Briselu, krajem avgusta.

"Biću kažnjen, normalno je da tako bude kada dobijem karton zbog gluposti. Kažnjen sam, jer neću moći da nastupim u Briselu. Pet minuta posle toga potpuno sam bio dekoncentrisan, mislim da nisam kažnjen zasluženo. Sudija je upisivao već jedan karton, ja sam samo vratio loptu pet metara, na mesto gde je prekršaj napravljen. Ipak, verujem u reprezentaciju, verujem da će doneti tri boda iz Brisela".

Finci nisu mogli da stvore igru na sredini terena zbog dobrog nastupa srpskog veznog reda.

"Očekivao sam više od Finaca, pobedili su Poljsku, igrali nerešeno sa Portugalom. Mi smo se baš zategli za utakmicu, očekujući više. Deo zasluge za njihovu lošu igru pripada nama. Zatvorili smo im igru na sredini terena, nisu mogli da prođu, pa su pokušavali dobrim loptama, ali su Krstajić i Vidić odlično odradili posao".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve