Nova vest
Fudbal

Petak, 01.06.2007.

13:46

Klemente: Meč važan, ne i presudan

Izvor: Zoran Panjković

Autor:Zoran Panjković

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije nastavlja u Helsinkiju pripreme za meč protiv Finske u kvalifikacijama za EURO 2008. Selektor Havijer Klemente najavio je da je predstojeći meč važan, ali ne i odlučujući jer "ima još dosta do kraja kvalifikacija". "Ovo je važan meč, ali ne i presudan, jer ako izgubimo u Helsinkiju, a pobedimo na preostalih 7 mečeva, sigruno ćemo ići dalje", kaže Klemente.

Selektor reprezentacije Srbije ističe da zna početni sastav našeg tima, ali da će konačnu odluku, ipak, doneti posle treninga, koji je zakazan za 17 časova.

Klemente ne razmišlja o ostavci u slučaju poraza od Finske i očekuje duel sa dosta kontakata:

"S obzirom na osobine reprezentacije Finske, koja stil igre gradi na fizičkoj spremi, očekujem tešku utakmicu sa jakim ritmom i dosta kontakata".

Meč na Olimpijskom stadionu u Finskoj sudiće Španac Mehuto Gonzales:

"Gonzales voli engleski stil igre. Dozvoljava kontakte, ali nikako gestikuliranje, a na to sam upozorio i igrače", rekao je selektor reprezentacije Srbije i dodao da ne želi da komentariše pojedince u finskoj ekipi, već da analizira tim kao celinu:

"Možda se naljuti neko koga ne pomenem i možda upravo on dobije utakmicu", našalio se Klemente.

Kapiten Dejan Stanković ističe da veruje u mladi tim Srbije i smatra da će pobediti ekipa koja bude imala veću koncentraciju:

"Utakmica je veoma važna i za nas i za njih. Ne smemo da izgubimo bodove jer će nam poraz otežati posao u nastavku kvalifikacija. Zato se nećemo zaletati, igraćemo taktičku i borbenu utakmicu. Kod mladih igrača osećam želju da se meč ne izgubi. Bitna je koncentracija. Setimo se meča protiv Portugala i karaktera tih mladih igrača, koji nisu ni za sekund odstupili od onoga što im je selektor rekao", kaže Stanković.

"Dovoljno dobro poznajemo Finsku. Fizički su jaki, igraju u istom ritmu svih 90 minuta, pa moramo da budemo skoncentrisani", dodao je kapiten reprezentacije Srbije.

Selektor Finske Roj Hodžson moći će da računa na (skoro) najjači tim, a jedini problem za domaću ekipu predstavlja povreda iskusnog centarfora Jarija Litmanena, koji trenira individualno, a konačna odluka o njegovom nastupu biće doneta nakon poslednjeg treninga Finaca.

Meč Finska - Srbija na programu je u subotu od 18 časova i 15 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve