Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.05.2007.

17:20

Nesta završio sa reprezentacijom?

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Odbrambeni fudbaler Milana Alesandro Nesta možda više nikada neće igrati za reprezentaciju Italije, izjavio je selektor "azura" Roberto Donadoni. Nesta se nije našao na Donadonijevom spisku za utakmice sa Farskim Ostrvima i Litvanijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine. Fudbaler Milana je zatražio od Donadonija da ga izostavi sa spiska zato što treba da se oženi. Donadoni je, ipak, ocenio da bi Nestin odmor od reprezentacije mogao da bude mnogo duži.

"Nadam se da je to bila nesmotrena izjava ili se barem trudim da budem optimista, ali mi se čini da je njegov izbor konačan", rekao je Donadoni novinarima na okupljanju reprezentativaca u Firenci.

Nesta je posle prošlogodišnjeg Mundijala u Nemačkoj, na kome su se "azuri" okitili titulom prvaka sveta, za Italiju igrao samo u oktobru u pobedi nad Gruzijom od 3:1.

Reprezentaciju Italije je posle Svetskog prvenstva u Nemačkoj napustio i napadač Rome Frančesko Toti, koji je ove sezone sa 26 postignutih golova bio najbolji strelac Serije A.

"Svako ima pravo da radi šta želi. Ne tumačim takve odluke kao odbijanje svetskog prvaka, već kao procenu sopstvene spremnosti. Svako ko želi da igra za reprezentaciju Italije mora da bude spreman, ali i posvećen i motivisan", rekao je Donadoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve