Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.05.2007.

16:55

Jovanović i Tošić: Idemo na pobedu

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Fudbaleri srpske reprezentacije Milan Jovanović i Duško Tošić izrazili su nadu da će uspeti da u subotu u Helsinkiju savladaju Finsku na utakmici kvalifikacione Grupe A za odlazak na Evropsko prvenstvo 2008. godine. "Moramo da budemo svesni situacije, pošto nam je plasman na Evropsko prvenstvo zajednički cilj. Sigurno ćemo učiniti sve da se u Beograd vratimo sa tri boda, što bi nam dalo dobre šanse u nastavku takmičenja", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

Tošić je bio još konkretniji i rekao da "orlovima" samo pobeda odgovara.

"Posle samo boda osvojenog na prethodne dve utakmice, poraz u Helsinkiju bi bio ravan katastrofi, dok nas nerešen rezultat ostavlja na nuli, tako da je normalno da postoji neka tenzija", istakao je Tošić.

Srbija je trenutno na trećem mestu na tabeli grupe, pošto je na šest do sada odigranih utakmica osvojila 11 bodova, koliko i Finska i drugoplasirani Portugal. Vodeća Poljska je na sedam utakmica osvojila 16 bodova.

Srpski reprezentativci su istakli i da je posle teške sezone najbitnije da se igrači odmore do duela sa Finskom.

"Sa 22 godine spadam među mlađe u ekipi, a opet sam vrlo umoran. Mogu samo da zamislim kako je iskusnijima kao što su (Mladen) Krstajić i (Ivica) Dragutinović. Najbitnije je da se niko ne povredi", rekao je Tošić.

Povrede, ipak, nisu mimoišle srpsku reprezentaciju, pa su Ognjen Koroman i Nenad Kovačević danas trenirali odvojeno od ekipe. Kovačević ima problema sa listom, dok je Koromanu naprslo rebro.

"Želimo da se na treninzima osvežimo i uvežbamo neke taktičke varijante, pošto nam je selektor ukazao da će Finska pokušati da agresivnom igrom uspostavi dominaciju na terenu. Nama ostaje da pokušamo da im pariramo u fizičkom delu igre i iskoristimo naše prednosti, kao što je individualni kvalitet", dodao je Jovanović.

Napadač Standarda iz Liježa je priliku da debituje u srpskoj reprezentaciji dobio pošto član Rasing Santandera Nikola Žigić zbog crvenog kartona dobijenog na gostovanju Kazahstanu, gde je Srbija poražena sa 1:2, nema pravo nastupa na utakmici sa Finskom.

Žigiću je, takođe, na subotnjoj utakmici španskog prvenstva sa Hetafeom polomljena jagodična kost, zbog čega je juče operisan, pa će morati da pauzira između četiri i pet nedelja.

"Prvi utisci sa priprema reprezentacije su zaista sjajni, ali ništa drugo nisam ni očekivao", rekao je Jovanović, koji je, kao i Tošić, istakao da namerava da u letnjem prelaznom roku promeni klub.

Tošić, koji je sa Sošoom ove sezone osvojio francuskikKup i izborio plasman u Kup UEFA, rekao je da je za sada dobio samo ponudu kijevskog Dinama, ali je dodao da ne želi da karijeru nastavi na istoku, već na zapadu Evrope.

Jovanović je izrazio uverenje da je prerastao belgijsku ligu i da želi da se oproba u nekom kvalitetnijem takmičenju.

"U najgorem slučaju ću pod mnogo boljim uslovima ostati u Standardu, u koji sam došao na mala vrata, a sada sam vođa ekipe. Ipak sam optimista da ću pronaći neki veći klub i ligu", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve