Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.05.2007.

11:40

Đukić: Nemamo vođu

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Fudbaleri Partizana nastavili su u subotu neuspešan niz u plej-ofu Meridijan Superlige. Poraz od Bežanije (1:2) u 8. kolu bio je treći uzastopni i ukupno čak deseti ove sezone. Trener Miroslav Đukić ponovo je izveo podmlađeni sastav, a posle meča je istakao da je glavni nedostatak njegovog tima taj što nema vođu: "Na terenu nemamo lidera, nemamo igrača koji će da stane na loptu, da podvikne saigračima. Ne može se tako nešto napraviti preko noći, a mi, kao mlada ekipa, ćemo teško izaći iz ovakve situacije", kaže Đukić.

Trener crno-belih priznaje da njegov tim nije kvalitetniji od pojedinih timova koji se nalaze ispod njih na tabeli:

"Izgubili smo šanse za titulu, u ovom trenutku drugo mesto je naša realnost. Treba se boriti. Moramo da budemo svesni naših vrednosti, kako bismo ih vratili. Nismo kvalitetniji od Bežanije, Hajduka ili Vojvodine, a kad god pomislimo da ćemo dobiti na kvalitet, prevarimo se. Dok nismo u utakmice ušli sa mišlju da smo bolji, borili smo se za titulu. Moramo da trčimo i da se borimo kao i naši priotivnici", kaže trener crno-belih.

O meču protiv Bežanije, Đukić kaže:

"Čestitam Bežaniji na zasluženoj pobedi. Oni su kažnjavali sve naše greške, a mi nismo iskoristili svoje šanse. Okrećemo se sledećem meču. Teško je vratiti se posle minusa od dva gola, već u desetom minutu utakmice. Ne smete to dozvoliti protivniku, naročito ako je tako vešt u kontranapadima, kao što je to Bežanija", rekao je Đukić.

Trener crno-belih je pred utakmicu u Železniku naišao na problem kada je golman Nemanja Jovšić odbio da sedi na klupi protiv Bežanije, zbog čega nije bio u protokolu za taj meč.

"Odbio je da sedi na klupi. Rekao mji je da neće da bude drugi golman, pa sam mu rekao da se javi predsedniku i sportskom direktoru. Takvi igrači nam nisu potrebni, želim samo one koji su glavom uz Partizan i koji shvataju da je klub iznad svih nas, a da mu mi samo služimo. Nadam se da će se vratiti da ispoštuje svoj ugovor".

U sledećem, pretposlednjem kolu, Partizan narednog vikenda gostuje trećeplasiranoj Vojvodini. U ostalim mečevima, Crvena zvezda gostuje apatinskoj Mladosti, dok Hajduk iz Kule dočekuje Bežaniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve