Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.04.2007.

22:35

LŠ: PSV - Liverpul 0:3

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Fudbaleri Liverpula pobedili su PSV u Ajndhovenu 3:0, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, i tako pred revanš na Enfildu za osam dana praktično obezbedili prolaz među četiri najbolje ekipe. Englezi su do ubedljive pobede na Filips areni stigli lakše nego što se očekivalo, a golove su postigli Džerard, Rise i Krauč.

PSV je utakmicu počeo defanzivno, i vrebao je priliku da iz kontranapada zapreti Englezima. Prvu šansu na meču ipak je imao Liverpul, kada je u 16. minutu Džerard sjajno centrirao a Karager odlično skočio, ali je golman PSV-a Gomeš sjajnom intervencijom sprečio rano vođstvo gostiju.

Domaćin uzvraća u 23. minutu, kada je bivši igrač Liverpula Kromkamp sa desne strane centrirao, Vajrinen je uhvatio volej koji je ipak izblokiran, pa je PSV dobio samo korner. Upravo iz tog kornera PSV je mogao do prednosti, ali je udarac Kokua glavom otišao pored gola. U 27. minutu Liverpul dolazi do prednosti.

Stiv Finan je na desnoj strani dobio loptu u prostor, odlično centrirao, a kapiten Stiven Džerard je natrčao i snažnim udarcem glavom doveo je svoj tim do prednosti. Liverpul je do kraja prvog dela umirio igru, a jedina izglednija situacija u tom periodu desila se u 42. minutu, kada je jednu odbijenu loptu pokupio Mendes i šutirao, ali je Reina imao sreće da je taj udarac otišao pored gola.

Drugo poluvreme gosti iz Engleske počinju na najbolji mogući način. Simons je uputio loš pas, koji seče Arne Rise, prihvata loptu na grudi i sa 25 metara fenomenalnim udarcem savladava Gomeša za 0:2. Odbrana PSV-a delovala je u tim trenucima potpuno izgubljeno bez Aleksa, koji zbog povrede nije igrao, a u 58. minutu, nakon centaršuta Kujta sa desne strane, Gomeš je umalo, očajnom intervencijom, doneo svom timu i tri gola minusa, ali na njegovu sreću, lopta je pala iza Risea pa je rezultat ostao nepromenjen.

U 62. minutu je bilo 0:3. Finan je ponovo, kao kod prvog gola, sjajno centrirao, ovoga puta Krauču, koji u svom stilu udarcem glavom savladava Gomeša (slika dole) za ubedljivu prednost. Petnaest minuta pre kraja povređenog Fabija Aurelija menja Mark Gonsales, i upravo je Gonsales, nakon samo dva minuta provedena na terenu, uputio odličan udarac sa distance, koji ipak nije završio u mreži Gomeša. Do kraja utakmice, Alonso, sa jedne, i Feher, sa druge strane, pokušali su da postignu gol, ali je ostalo 0:3 za Liverpul, pa će revanš biti samo formalnost.

Sastavi:

PSV: Gomeš, Kromkamp(od 67. Feher), Simons, Vajrinen, Koku, Mendes (od 51. Klajvert), Da Košta, Ćulina, Farfan(od 47. Ksiang), Salsido, Tardeli.

Liverpul: Reina, Finan, Rise (od 65. Zenden), Ager, Karager, Džerard, Maskerano, Aurelio (od 75. Gonsales), Alonso, Kujt, Krauč (od 84. Penant).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve