Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.04.2007.

20:37

Rimljani šokirani upozorenjem MU-a

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Funkcioneri grada Rima ljutito su reagovali su na upozorenje o mogućem nasilju koje je Mančester junajted uputio svojim navijačima koji putuju na utakmicu Lige šampiona sa Romom. U saopštenju postavljenom na sajtu Mančester junajteda navodi se da navijači engleskog kluba treba da izbegavaju neke delove grada, kao i da ne koriste metro u Rimu, jer tu postoji opasnost da ih napadnu navijači Rome. Očekuje se da će oko 4.500 navijača Junajteda doći na meč u Rimu, koji se igra u sredu.

"Ja sam zaprepašćen, ali i zabrinut", rekao je šef rimske administracije Akile Sera. "Nema sumnje da je uvek bilo teško održavati javni red i bezbednost kada igraju engleski i italijanski tim, ali od nas se očekuje da smirimo tenzije", dodao je on.

"Takvo pismo služi da se dogodi upravo suprotno, da se uzburka atmosfera", naveo je.

Menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson ocenio je da je takvo upozorenje normalno: "Mi to uvek radimo, pre svakog evropskog meča. Ne predviđam nikakve probleme", rekao je on.

Neredi u Rimu kada gostuju engleski klubovi bili su redovni tokom prethodnih decenija. Posle finala Kupa šampiona 1984. godine navijači Rome su na mnogim mestima širom grada napadali navijače Liverpula, koji je pobedio njihov klub. Veliki broj Engleza tada je povređen, a mnogi od njih izbodeni su noževima. Ti incidenti isprovocirali su (na bizaran način, imajući u vidu odnose dva italijanska kluba) brutalnu reakciju engleskih navijača u finalu KEŠ sledeće godine na Hejselu, kada je posle juriša navijača Liverpula poginulo 39 pristalica torinskog Juventusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve