Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.04.2007.

13:28

Istorija SFRJ fudbala na TV B92

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

MTS predstavlja seriju "Fudbal, nogomet i još ponešto", koja u produkciji "Absinthe production", u utorak počinje na TV B92. Serija se bavi istorijom fudbala na prostorima bivše Jugoslavije od dolaska prve lopte do formiranja novih država. Ima devet epizoda i biće emitovana u danima Lige šampiona posle direktnog TV prenosa.

Serija je snimana tokom proleća 2006. u najvažnijim fudbalskim centrima bivše Jugoslavije: Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Ljubljani, Rijeci, Splitu...

Kroz preko sedamdeset intervjua sa akterima stvaranja fudbalske istorije, gledaoci će imati priliku, neki da se podsete, a neki da saznaju, zašto je fudbal bio i ostao najpopularniji sport na prostoru bivše SFRJ. O reprezentaciji i klubovima, o uticaju fudbala na ovdašnju kinematografiju, o velikim takmičenjima, sjajnim pobedama i sramnim porazima, trofejima i padovima, o fudbalskim fenomenima i onima koji to nikada nisu uspeli da budu.

Reditelj serije je Igor Stoimenov, koautor je Zoran Panjković, a saradnik na scenariju Gojko Andrijašević. Prva epizoda počinje smrću bivšeg jugoslovenskog maršala Josipa Broza i biće emitovana odmah nakon utakmice Milan - Bajern.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve