Nova vest
Fudbal

Petak, 09.02.2007.

17:13

Ferguson brani Meklarena

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson okrivio je britanske medije zato što su pojačali pritisak na selektora fudbalske reprezentacije Engleske Stiva Meklarena.

Reprezentacije Engleske je posle poraza od Španije od 0:1 na prijateljskoj utakmici u sredu u Mančesteru zvižducima ispraćena sa stadiona, a Meklaren se našao pod udarom kritika.

U javnosti se sve češće čuju komentari da Meklaren, koji je pre reprezentacije vodio samo jedan prvoligaški klub, nije dovoljno dobar za funkciju na kojoj se trenutno nalazi.

"Stiv nema mnogo iskustva u vodjenju vrhunskih ekipa, ali ima fnatastičan potencijal, a bio je i pomoćnik (prethodnog engleskog selektora) Sven-Jorana Eriksona", rekao je Ferguson.

"Ne vidim kako bi ponašanje medija u ovoj situaciji moglo da proizvede pozitivnu reakciju", dodao je trener Mančestera.

Meklaren je od 1999. do 2001. godine bio Fergusonov pomoćnik u Mančesteru, a potom je preuzeo brigu o Midlsbrou sa kojim je osvojio Liga kup.

Posao na funkciji selektora Engleske Meklaren je počeo pobedama nad Grčkom i Andorom. Englezi, medjutim, nisu uspeli da ostvare pobedu na poslednje četiri utakmice.

Predsednik Midlsbroa Stiv Gibson takodje je stao u odbranu nekadašnjeg saradnika i okrivio klubove Premijer lige, medju kojima i Arsenal i Liverpul, zato što ne rade dovoljno na razvoju mladih igrača.

"Kakve su šanse engleskih fudbalera u velikim klubovima? Stiv može da radi samo sa onim što ima na raspolaganju", rekao je Gibson za Bi-Bi-Si

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve