Nova vest
Fudbal

Subota, 28.10.2006.

23:16

Inter dobio spektakularni derbi

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Jedan od najspektakularnijih derbija Milana i Italije igranih od postanka dva kluba (145. prvenstveni) pripao je 'crno-plavima'.

Sedam golova, devet žutih i jedan crveni karton Materaciju, puno nervoze i velika želja i jednih i drugih oduševili su navijače koji su do poslednjeg mesta popunili 'Đuzepe Meacu' a ekipi Roberta Manćinija omogućili da ostane na prvom mestu u Seriji A.

Golovima Argentinca Krespa, Srbina Stankovića, Šveđanina Ibrahimovića i reprezentativca Italije Materacija Internacionale je dobio derbi, a strelci za Milan bili su Holanđanin Sedorf, Italijan Đilarino i Brazilac Kaka.

Već posle 21 minuta igre bilo je 2:0 za 'goste'. Krespo je u 17. minutu savladao Didu posle dobre akcije, a Stanković četiri minuta kasnije jakim i preciznim udarcem sa dvadesetak metara.

Do kraja poluvremena igrači Milana pokušavali su da smanje prednost najvećeg rivala, ali do poluvremena nije bilo promene rezultata.

Kako je video igru svog tima u prvih 45 minuta Anćeloti je pokazao kada je u poluvremenu uveo trojicu novih igrača.

Maldini je dao čvrstinu levoj strani odbrane, Đilardino i Oliveira bili znatno opasniji po gol Sezara od Inzagija, ali je prvu priliku u nastavku iskoristio Ibrahimović.

I na 3:0 za Inter igrači Milana su napadali, tri minuta kasnije Sedorf je bio strelac.

Sledi novi pritisak igrača Milana, poništeni (zbog ofsajda) gol Đilardina, a onda Materaci postiže gol koji je delovao kao kraj priče za Milan.

Zbog toga što je skinuo dres dobio je žuti karton (drugi) i ostavio saigrače na terenu u neravnopravnoj poziciji.

Pet minuta kasnije Đilardino je postigao gol, poslednjih petnaest minuta Anćelotijeva ekipa je napadala, a Kaka je u drugom minutu sudijske nadoknade vratio nadu većini na tribinama.

Bilo je kasno, iako je Milan imao još jednu priliku za 4:4 derbi je pripao Interu, a Manćini, Mihajlović i igrači su podignutih ruku napustili teren.

Posle prve dve utakmice 9. kola Serije A Inter ima tri boda više od drugoplasiranog Palerma, koji igra u Firenci u nedelju. Na trećem mestu je Roma.

Roma je u Udinama golom Ferarija u 66. minutu osvojila tri boda, posle tri utakmice bez pobede Spaletijevog tima.

Milan – Inter 3:4 (0:2)
Sedorf  50, Đilardino 76, Kaka 90+2 – Krespo 17, Stanković 22, Ibrahimović 47, Materaci 69
Stadion 'Đuzepe Meaca', 78.921 gledalac
Sudija Stefano Farina

Milan: Dida – Kafu, Nesta, Kaladze, Jankulovski (od 46. Maldini) – Gatuzo, Pirlo, Ambzini (od 46. Đilardino) – Kaka, Sedorf – Inzagi (od 46. Oliveira)
Inter: Žulio Sezar – Maison, Kordoba, Materaci, Groso (od 61. Burdizo) – Vijera, Dakur (od 61. Figo), Zaneti, Stanković – Krespo, Ibrahimović (od 84. Samjuel)

Od prodatih ulaznica Milan je, prema prvim procenama, zaradio 1.953.926 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve