Nova vest
Fudbal

Subota, 28.10.2006.

22:58

Pobede Rasinga, Barse i Reala

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Rasinga iz Santandera ostvarili su drugu pobedu u poslednje tri utakmice u španskoj Primeri. Rasing je u 8. kolu pobedio jednu od vodećih ekipa Valensiju sa 1:0. Jedini gol postigao je Munitis u 56. minutu, posle akcije u kojoj je učestvovao i Nikola Žigić.

Napadački tandem Rasinga, odnosno odlična saradnja Španca i reprezentativca Srbije ponovo je donela rezultat, ali ovog puta protiv jednog od najjačih protivnika. Rasing je ovom pobedom stigao do 13. pozicije i sada se nalazi na samo nekoliko bodova od gornjeg dela tabele.  

Valensija je nakon ovog poraza izgubila priključak za vodećom Barselonom, koja je osvojila tri boda u meču protiv Rekreativa.3:0. Dvostruki strelac na Nou Kampu bio je Brazilac Ronaldinjo, dok je treći pogodak postigao Ćavi.  

Gosti su propustili priliku da šokiraju španskog i evropskog šampiona već u prvom minutu kada je Rosu izigrao odbranu Barse, a Viktor Valdes jedva odbranio. Kataloncima je trebalo pola sata igre kako bi konačno slomili otpor gostiju. Posle prekršaja nad Gudjonsenom, Ronaldinjo je bio siguran sa bele tačke za 1:0. 10 minuta posle odmora Brazilac je udvostručio prednost Barselone, a konačan rezultat postavio je Ćavi samo 3 minuta kasnije.

Real je slavio u Kataloniji protiv Himnastika sa 3:1, iako je gubio sa 1:0. U 29. minutu Kanavaro je u šesnaestercu oborio Makukulu, a Buades doveo sa bele tačke, goste u vođstvo. Izjednačio je Roberto Karlos u svom stilu iz slobodnog udarca, dva minuta pre kraja prvog poluvremena. U 49. minutu, potpuni preokret. Gužvu u šesnaestercu razrešio je Ivan Elgera za 2:1, da bi šest minuta pre kraja, sjajnu akciju Raula, Diare i Ramosa, Robinjo završio odličnim volej udarcem, čime je doneo nova tri boda "kraljevskom klubu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve