Nova vest
Fudbal

Subota, 28.10.2006.

16:17

Dobili Partizan, Vojvodina i Banat

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Partizana ostvarili su novu pobedu u utakmici 11. kola Meridijan Superlige. 'Crno-beli' su pred oko 5.000 gledalaca na svom stadionu savladali Borac iz Čačka sa 2:0.

Ješić je na teren izveo postavu koja bi mogla da bude i rešenje za utakmicu sa Livornom u Kupu UEFA, Kralj – Rnić, Đorđević, Bajić, Lomić – Zajić, Nađ, Smiljanić, Marinković – Odita, Jovetić.

U ranoj fazi susreta dva puta je pokušao Odita ali je golman Borca Erić bio uspešniji. Kasnije je pokušao napadač Borca Tamvanjera ali se na odmor otišlo sa 0:0. U 49. i 50. minutu sjajne prilike za Partizan propustili su Odita i Zajić, ali je prvi gol postignut u 66. minutu.

Lomić je izveo 'skraćeni korner' a Jovetić sa pet metara savladao Erića.

Pokušao je i Bosančić u 77. minutu, ali je Odita na asistenciju Lomića četiri minuta kasnije postigao gol.

Pre utakmice igrači su doneli transparente na kojima je pisalo "Pokažimo crveni karton rasizmu" i "Mi ne razdvajamo crno i belo, mi ih spajamo". Svi igrači nosili su veliki crveni karton.

Partizan: Kralj – Rnić, Đorđević, Bajić, Lomić – Zajić (od 62. Lazić), Nađ, Smiljanić, Nebojša Marinković (od 54. Bosančić) – Odita, Jovetić (od 86. Markovski)
Borac Čačak: Erić – Jašić, Rendulić, Dmitrović, Krsteski – Simić (od 70. Spasojević), Đoković (od 89. Krasić), Krnjinac, Nikitović – Milovanović (od 62. Arsenijević) , Tamvanjera.

Dramatični finiš doneo je mnogo promena u popodnevnim mečevima 11. kola. Vojvodina je preokretom došla do izuzetno vredne pobede nad Zemunom od 2:1, Banat je u pokrajinskom derbiju savladao Hajduk jednim golom, a bodove su, rezultatom 1:1, podelili mali gradski rivali Bežanija i Voždovac.

U Novom Sadu 75 minuta se čekalo na veća uzbuđenja, a od tog trenutka događala se prava drama. Najpre je Bogunović doveo "fenjeraša" u vođstvo, ali je isključenje Ćosića bilo uvod u preokret.

Gol Boškovića iz penala doneo je izjednačenje, usledio je pritisak domaćih, koji su u nadoknadi vremena stigli do tek druge pobede u sezoni (do sada su savladali samo Partizan).

Novosađani su tako prestigli Borac, koji od 16.30 gostuje Partizanu. Derbi kola igra se u nedelju, kada apatinska Mladost dočekuje Crvenu zvezdu. U isto vreme (14 časova) OFK Beograd će protiv Smedereva pokušati da prekine seriju od dva poraza.

U Železniku gosti sa Voždovca vodili su golom Đurđića (jedini gol u prvom poluvremenu), a za šesti remi Bežanije pobrinuo se Božović u nadoknadi vremena.

U Zrenjaninu jedan gol bio je dovoljan za pobedu Banata, koji je potisnuo Hajduk iz gornje polovine. Strelac je bio Baljak u 75. minutu iz penala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve