Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.10.2006.

12:27

Čelsi - Barselona (TV B92, 20.40)

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Mečevi Čelsija i Barselone predstavljali su vrhunac prethodne dve sezone u evropskom klupskom fudbalu. Iako ovogodišnji dueli neće nužno označiti kraj takmičenja za jednu od ekipa, spektakl ne bi smeo da izostane.

Duel na Stamford Bridžu došao je u najgorem mogućem trenutku po Čelsi. U subotnjoj minimalnoj pobedi nad Redingom londonski klub ostao je bez oba golmana – Karlo Kudičini neće igrati bar do vikenda, a pitanje je kada će se Peter Čeh uopšte vratiti na teren.

Iz duboke pozadine centralno mesto dobio je Portugalac Enrike Ilario, koji do sada nije dobio priliku da započne meč, ali će debitovati u najozbiljnijem meču u dosadašnjem toku sezone. Saigrači veruju u Portugalca.

"Ilario je odličan golman", kaže Džon Teri, kapiten engleskog šampiona i reprezentacije. "Čekao je na šansu i dobiće je večeras. To je za njega prilika da se dokaže u timu. Naravno, nije lako biti iza dvojice golmana svetske klase. Mislim da je Ilario dovoljno kvalitetan da svoju priliku iskoristi. On je veoma agilan, dobro ispucava loptu i odlično zaustavlja udarce. Verujem da će vas impresionirati."

Čelsi je ovog leta pojačan četvoricom fudbalera, od kojih najviše pažnje privlači duet Balak – Ševčenko, koji nije impresionirao na startu sezone. Ipak, Frank Rajkard kroz šalu upozorava da se sa takvim fudbalerima ne treba šaliti.

"Rekao bih da su promenili neke igrače, ili grešim? Da se uozbiljimo, doveli su ovog leta igrače svetske klase, kakvi su Balak i Ševčenko. Oni će im doneti novi kvalitet", upozorava Holanđanin.

Da bi Balak i Ševčenko došli, neko je morao da ode sa Stamford Bridža. Jedan od bivših članova Čelsija smestio se u Barseloni. Novi saigrači smatraju da je dolazak Ejdura Gudjonsena značajna dopuna evropskog šampiona.

"On je sjajan lik", kaže za Islanđanina Šavi Ernandes, Katalonac iz Terase. "Doneo nam je neke kvalitete koje ranije nismo imali. Ako treba da ga poredim sa nekim igračem, najsličniji mi je sa Henrikom Larsonom. Odličan je u napadu, sposoban da daje golove, a kao što sam rekao na početku, u svlačionici je sjajan lik."

Povreda Čeha i Kudičinija potpuno je promenila očekivanja od utakmice. Do finiša meča u Bremenu Barsa je bila na putu u dramatičan rasplet grupe, jer je sa Čelsijem veoma teško igrati ako vam je pobeda neophodna. Gol Lea Mesija i drama u Redingu prebacili su status favorita u Kataloniju. Ali, Žoze Murinjo od svojih igrača očekuje da u nevolji ostanu uspravni.

"Jedna stvar je loša sreća, a sasvim druga ono što se događalo u Redingu. To znatno više boli, ali mi moramo da nastavimo sa svojim životima i fudbalom. Kada utakmica počne, nećemo imati vremena da razmišljamo o problemima koje smo imali, i bićemo koncentrisani na Barselonu. To znači biti profesionalan, a moji igrači su profesionalci", kaže čovek koji je Portu doneo titulu prvaka Evrope 2004. 

Budite uz B92 od 20.45, kada počinje još jedan u nizu superduela Čelsija i Barselone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve