Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.10.2006.

23:20

Grupa F: MU i Seltik sigurni

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U grupi F domaćini su bili sigurni.

Mančester Junajted je pobedio Kopenhagen sa 3:0, dok je Seltik u Glazgovu istim rezultatom savladao Benfiku .

Mančester je dugo lomio otpor žilavih Danaca, ali je tempom i dobro poznatim napadima u talasima stigao do prvog gola u 39. minutu, posle snažnog udarca Skolsa (jedini igrač iz postave Junajteda koja je 1999. osvojila Ligu šampiona).

Čak i taj udarac odlični golman Kristijansen imao je na desnoj ruci, ali nije mogao da spreči pogodak.

Meč se igrao po čuvenoj mančesterskoj kišici koja je nakvasila teren i dala još veću brzinu poznatoj "pas" igri Mančester Junajteda.

Samo 60 sekundi u drugom poluvremenu bilo je potrebno ekipi Aleksa Fergusona da duplira prednost.

Sjajnim udarcem u 46. minutu Džon O'Šej stigao je do prvog gola u Ligi šampiona.

U nastavku meča, zapretili su i gosti, preko Atibe Hačinsona, ali je Van Der Sar bio siguran, da bi konačan rezultat postavio Kiran Ričardson sedam minuta pre kraja meča, posle greške golmana Kopenhagena.

Pobeda je mogla da bude i ubedljivija da šampion Danske na golu nije imao fantastičnog Kristijansena, koji je osim kiksa u finišu, odbranio dva zicera Sahi i još nekoliko vrlo izglednih prilika domaćih.

Mančester je tako zadržao prednost od tri boda u odnosu na Seltik, koji je golovima u drugom poluvremenu u Glazgovu slomio Benfiku.

Junak meča ponovo je bio Keni Miler, koji je postigao dva gola u 50 i 66. minutu,

Prvi je stigao posle prizemnog udarca iz sredine kaznenog prostora, a samo 16 minuta kasnije, napadač šampiona Škotske ponovo je umešno reagovao na nizak centaršut Šona Malonija i desnom nogom, na sličan način kao i kod prvog gola, povisio prednost Seltika.

Konačan rezultat postavio je Pirson u 90. minutu. Seltik je tako maksimalno iskoristio dva meča na domaćem terenu i ima šest bodova posle 3. kola. Benfika i Kopenhagen osvojili su samo po jedan poen.

Rezultati grupe F:

Mančester Junajted – Kopenhagen 3:0
Skols 39, O'Šej 46, Ričardson 83

Seltik – Benfika 3:0
Miler 56, 66, Pirson 90

Tabela: Mančester 9(3), Seltik 6(3), Kopenhagen 1(3), Benfika 1(3)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve