Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.10.2006.

21:04

CZ: UO prošao bez sukoba

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iako je beogradska štampa danima najavljivala "rat" na sednici Upravnog odbora FK Crvena zvezda, sastanak najvišeg tela našeg najvećeg kluba završen je mirno.

Prvi čovek "crveno-belih" Dragan Stojković je na sednici predstavio izveštaj o radu kluba izmedju dve sednice Upravnog odbora, a sastanku jedino nije prisustvovao Vladimir Jugović, koji je dan ranije dobio sina Milana.

Crvena zvezda je u prvih devet meseci ove godine poslovala pozitivno i skoro prepolovila dugovanja, izjavio je generalni sekretar tog fudbalskog kluba Nebojša Leković.

On je na konferenciji za novinare posle sednice Upravnog odbora Zvezde rekao da je klub u proteklih devet meseci zaradio 1.630.500 evra, smanjio kreditna zaduženja za pet miliona i sada duguje šest miliona evra.

Klub je potrošio 11.830.000 evra, a zaradio 13.443.500. U prihode, medjutim, nije uračunat novac koji će Zvezda sukcesivno u sledeće tri godine dobijati od prodaje igrača.

"Prošle godine je Zvezda poslovala skoro šest miliona u minusu. Sada smo kreditna zaduženja skoro prepolovili. Nadamo se da ćemo u naredne tri godine, kada će nam biti isplaćena dugovanja od prodaje igrača, izmiriti sva dugovanja", rekao je Leković.

Generalni sekretar Zvezde je rekao i da Zvezdi "za normalno funkcionisanje" godišnje treba oko 7.200.000 evra.

Leković je dodao i da će Zvezda u decembru prvi put usvojiti budžet za narednu godinu, da će do kraja nedelje JAT postati njen zvanični prevoznik i da će formiranje sponzorskog pula, kome se priključila i niška kompanija "Pakom", biti završeno do kraja oktobra.

Predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković novinarima je saopštio da je za novog člana Upravnog odbora imenovan generalni direktor kompanije "Lasta" Velibor Sovrović, koji je i predsednik Vaterpolo saveza Srbije.

Stojković je dodao i da će se Upravni odbor ubrzo ponovo sastati i verovatno imenovati još dva ili tri nova člana.

Najavljeno je i da će klub formirati komisiju za imovinu, čiji će zadatak, prema Stojkovićevim rečima, biti da tačno utvrdi "sa čim Zvezda raspolaže" i koja će rešavati "manje" imovinske sporove.

"Nikakvih lomova, ratova, nesuglasica, koje su neki najavljivali, nije bilo. Sednica je protekla u vedroj atmosferi. Senzacija neće biti... Situacija je dobra, ali treba biti realan i reći da ima još dosta toga da se uradi", rekao je Stojković.

Upravni odbor je jednoglasno prihvatio Stojkovićev izveštaj o radu kluba u prethodnom periodu i izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima, pre svega prvim mestom na tabeli Meridijan Superlige Srbije, ali i prodajom i kupovinom igrača.

"Umesto Aleksandra Lukovića, došao je Aleksandar Trišović, umesto Nikole Žigića, tu je Ailton, Milana Biševca je zamenio Ibrahim Gaj, a Boška Jankovića Blagoj Georgijev. Finansijska situacija je, s druge strane, 'nebo i zemlja''", istakao je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve