Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.10.2006.

20:44

Grupa C: "Galata" želi nazad u igru

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri francuskog Bordoa dočekuju engleski Liverpul, dok holandski PSV gostuje turskom Galatasaraju, u mečevima 3. kola grupe C Lige šampiona.

Posle poraza od PSV-a, trećeg uzastopnog na domaćem terenu, fudbaleri Bordoa znaju da nemaju pravo na još jedan neuspeh kod kuće. Francuski tim ima lošu tradiciju protiv engleskih timova, tri poraza iz prethodne četiri utakmice, a ove sezone nisu postigli nijedan gol u Ligi šampiona. Medjutim, ide im u prilog bilans Liverpula u Francuskoj, šest poraza iz prethodnih sedam gostovanja francuskim ekipama.

Glavna vest pred prvi meč u Bordou jeste izostanak kapitena Liverpula Stivena Džerarda zbog povrede tetive, koju je zadobio tokom vikenda. Za engleski tim, takodje, sigurno neće igrati Danijel Oger i Robi Fauler. U Francusku su doputovali roviti Dirk Kajt i Mohamed Sisoko. Šanse Kajta da nastupi su "veoma male", ali bi Sisoko trebalo da bude u prvih 11.    

Bordo, koji je poslednju pobedu u Ligi šampiona ostvario još pre sedam godina, nalazi se na dnu grupe C, uz samo jedan bod. Francuzi će biti bez povređenih Stefana Dalme i Marka Planusa, kao i Vladimira Šmicera. Čeh se nadao da će zaigrati protiv svog nekadašnjeg kluba, za koji je poslednju utakmicu odigrao u nezaboravnom finalu Lige šampiona protiv Milana, gde je bio strelac po jednog od golova iz igre i iz penala.

Za razliku od Bordoa, Liverpul je na deobi prvog mesta sa ekipom PSV iz Ajndhovena. Holanđani u 3. kolu igraju protiv Galatasaraja u Istanbulu.

S druge strane, PSV će biti bez Mikaela Lamija, koji je dobio crveni karton protiv Bordoa u prošlom kolu.  

Na tabeli vode Liverpul i PSV sa po četiri boda, dok Galatasaraj i Bordo imaju po bod.

Trener Galatasaraja Erik Herets nada se uspehu protiv jedne od svojih nekadašnjih ekipa. Na protivničkoj klupi sedeće Ronald Kuman, njegov nekadašnji saigrač iz PSV-a. Kuman se nada reprizi utakmice iz Bordoa, gde je PSV u prošlom kolu slavio sa 1:0. Medjutim, holandski tim je iz 5 prethodnih gostovanja u Turskoj uspeo da izvuče samo jedan remi, uz četiri poraza.

Herets na meču u Istanbulu neće moći da računa na Hasana Šaša i Nedžatija. Medjutim, u ekipi će imati Hakana Šukura, koji se nalazi u vrhunskoj formi posle četiri gola protiv Moldavije u dresu Turske prošle nedelje. Turci se takođe nadaju da će nastaviti tamo gde su stali u drugom poluvremenu utakmice protiv Liverpula, kada su posle 0:3 bili blizu izjednačenja nakon dva gola Umita Karana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve