Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.10.2006.

20:28

EURO 2008: Srbija - Jermenija 3:0

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je i treću pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i sa 10 bodova iz četiri meča završila godinu. Golovima Stankovića iz jedanaesterca u 54, Lazovića u 62. i Žigića u drugom minutu sudijske nadoknade vremena pobeđena je Jermenija sa 3:0.

Havijer Klemente postavio je igru kao u utakmici sa Belgijom uz dve (prinudne) izmene.

U prvom poluvremenu selekcija Srbije bila je znatno bolji tim, ali gol nije postigla. Pred oko 20.000 navijača već u prvom minutu Žigić je pokušao da savlada Kasparova, ali je golman gostiju bio siguran. Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Marko Pantelić. Žigić je srušen u šesnaestercu gostiju, a Pantelić je sa jedanaest metara prebacio gol Jermena.

Pantelić je u 16. mintuu pogodio stativu, za igru raspoloženi Žigić propustio još dve prilike, a pokušaji Trišovića i Stankovića učinili su prvo poluvreme potpuno tipičnim za nastupe naše selekcije sa slabijim ekipama - puno prilika, bez postignutog gola.

U nastavku je Klemente u igru uveo Ilića i Lazovića, pomaka u igri je bilo.

U 53. minutu Lazović je uposlio Žigića, golman Kasparov oborio našeg napadača, a Grk Kasnaferis još jednom pokazao na 'belu tačku'. Jedanaesterac je sigurno izveo Dejan Stanković, 54. minut  - 1:0.

Minut kasnije priliku je imao Lazović, ali je šutirao u spoljni deo mreže Jermena, a napadač Vitesea je postigao gol u 62. minutu - 2:0.

U 64. minutu Ilić je je kombinovao sa Žigićem i šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta prošla pored desne stative, a napadač Rasinga iz Santandera postigao je svoj treći gol u kvalifikacijama u drugom minutu sudijske nadoknade.

Utakmicu na stadionu Crvene zvezde posmatralo je oko 20.000 ljudi, atmosfera je bila prijatna, a jedinu senku na ponašanje naših navijača bacili su oni koji su, bez ikakvog razloga, zviždali za vreme intoniranja jermenske himne.

Srbija: Stojković – Duljaj, Stepanov, Krstajić, Dragutinović – Koroman (od 72. Ergić), Stanković, Kovačević, Trišović (od 46. Ilić) – Žigić, Pantelić (od 46. Lazović)
Jermenija: Kasparov – Hovsepjan, Arzumanjan, Dokohjan, Nazarjan – Melikjan, Melkonjan, A. Mkrtčjan, Hakobjan (od 69. Tadevosjan) – Manučarjan (od 79. Tigranjan), Šageldjan (od 65. N. Erzurmjan)

Dejan Stanković je posle utakmice rekao da je zadovoljan pobedom.

"Nije lako kada u prvom poluvremenu možeš da povedeš sa 5:0, a bude 0:0. Svaka čast momcima, svaka čast publici. Rekao sam da bih bio zadovoljan sa 1:0," rekao je Stanković.

Ulazak Ilića i Lazovića učinio je igru našeg tima u nastavku boljom.

"Da smo postigli gol u prvom poluvremenu, sve bi bilo lakše. Dešava se to u fudbalu, promašili smo penal, imali još šansi... Došli smo da osvojimo šest bodova, to smo uspeli, nije važno koliko smo pobedili, važno je da jesmo," rekao je Danko Lazović.

Selekcija Srbije igra 24. marta 2007. godine u Kazahstavnu, četiri dana kasnije u Beograd dolaze Portugalci, a jedini meč do kraja godine Srbija će igrati sa Norveškom. Prijateljski meč zakazan je za 15. novembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

203 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve