Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.09.2006.

00:04

Grupa H: Milan siguran,Lil uzeo bod

Izvor: Zoran Panjković

Autor:Zoran Panjković

Default images

Milan – AEK 3:0

Milan je na „San Siru“ bez većih problema dokazao da je apsolutni favorit u grupi H. Tri laka komada protiv atinskog AEK-a, epilog je dominacije „rosonera“ na ovom meču.

Utakmicu su obeležili Kaka i Inzagi, ali i Gorkuf, koji se sjajno uklopio u Anćelotijevih „pobedničkih 11“ i pokazao da je odlična zamena za Pirla. Upravo je Milan došao do prve šanse kada je Francuz asistirao Gatuzu, ali ovaj nije uspeo da savlada Sorentina. Uzvratio je Andrija Delibašić, koji je dodavanje Jorgopulosa „prosledio“, pravo do Dide.

Prvi gol pao je u 17. minutu, kada je centaršut Maldinija sa leve strane, Inzagi glavom preusmerio iza leđa golmana AEK-a. Bio je to 35. gol Felipea Inzagija u Ligi šampiona. U finišu prvog poluvremena, Milan je postigao i drugi gol, ponovo glavom, a strelac je  bio Gorkuf. Bila je to akcija u kojoj su učestvovali i Kaka i Šimić.

U drugom poluvremenu, AEK je pokušao da se vrati u igru. Ponovo je priliku imao Andrija Delibašić, ali je Dida ostao nesavladan. Verovatno najlepši potez na meču viđen je sredinom drugog poluvremena, kada je posle Kafuovog centaršuta, Kaka „makazicama“ ozbiljno namučio Sorentina.

U 77. minutu, Moras je oborio Inzagija u šesnaestercu, a Kaka je sa penala postigao konačan rezultat. Tako je AEK ostao bez pobede i posle devetnaest utakmica u Ligi šampiona.

Anderleht – Lil 1:1

Malo je nedostajalo da Anderleht dođe do prvih bodova ove sezone u Ligi šampiona, ali je Lil na kraju ipak stigao do zasluženog boda. Gosti su na samom startu imali nekoliko izglednih prilika potvrđujući da su u Brisel došli sa napadačkom formacijom. U šansama se u dva navrata našao Nigerijac Odemvingi, namučivši oba puta golmana domaćih Žitku.

Kako je vreme odmicalo, Anderleht je uspostavljao ravnotežu. Prvi je Silvi, zapretio Čite, ali je golman Lila bio dobro postavljen. Šansu su potom imali Bart Goor i Bosufa, ali je Silva nekako uspevao da iz tih problema izađe kao pobednik. Inicijativu domaćih, Lil je iskoristio da izmeni napadaču taktiku sa početka meča i pretvori je u česte kontranapade. Ponovo je Odemvingi bio najopasniji, a u napadu mu je dobro asistirao i Kabaje. Ipak, Žitka je u tim trenucima odlično čuvao gol. Četiri minuta pre kraja prvog poluvremena, Pareha koristi centaršut Bosufe sa desne strane i glavom dovodi Anderleht u vođstvo od 1:0.

U drugom poluvremenu, Odemvingi i Bosufa su bili najbliži postizanju golova, ali su Žitka i Silva, bili najzaslužniji zašto ih nije bilo. Kada su na strani Lila u igru ušli Joula i Faverg, bilo je jasno da će trener gostiju Puel, maksimalno pojačati pritisak na gol domaćina. Upravo je Faverg, deset minuta pre kraja meča, postigao konačnih 1:1, nakon odlične reakcije na pas Keite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve