Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.09.2006.

00:00

Grupa E: Pet golova na Old Trafordu

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

U najuzbudljivijem duelu igranom u sredu uveče u Ligi šampiona Mančester junajted je savladao Seltik sa 3:2, dva gola za domaći tim postigao je Saha, jedan Solskjer, a strelci za Seltik bili su Venegor of Heselink i Nakamura.

Iako su mnogi očekivali da će Junajted lako protiv Škota, od početka je bilo jasno da su igrači Seltika spremni da ostvare dobar rezultat na Old Trafordu. Ipak, Vejn Runi je propustio prve prave prilike za postizanje gola, pokušali su i Saha i Venegor of Heselink.

Holanđanin je postigao prvi gol, utišavši domaće navijače, a ključni čovek za izjednačenje bio je, čini se, sudija Luboš. Gigs je ušao u šesnaesterac, golman Boruč krenuo prema njemu a sudija procenio da je to prekršaj. Sa ’kreča’ je pogodio Saha, a Francuz je bio strelac i drugog gola za domaći tim. U 40. minutu iskoristio je dodavanje Skolsa i savladao Poljaka i drugi put.

Mančester je vodio samo trimunuta, a Nakamura je odlično izveo slobodan udarac i pogodio ugao daleko od van der Sara.

Čovek odluke bio je Solskjer. U igru je ušao u 33. minutu umesto povrešenog Gigsa, a u 47. minutu postigao gol. Solskjer, junak finala iz 1999. godine, nije igrao dve sezone, a golom, posle šuta Sahe, podsetio je na dane kada je bio sinonim za ’osećaj za postizanje gola’.

Pet golova u 47 minuta, 0:0 u poslednja 43 iako su i jedni i drugi do kraja igrali otvoreno.

Šampioni Danske, fudbaleri Kopenhagena, osvojili su bod u svojoj prvoj utakmici u LŠ. Golova u duelu sa Benfikom nije bilo a najbliži cilju bio je Paulo Žorge petnaest minuta pre kraja.

Trener domaćih Stale Solbaken obećao je gostima da neće biti lako, a prvu priliku imao je Gronkjer. Nekadašnji igrač Štutgarta imao je prve dobre prilike na utakmici, ali se odbrana gostiju snalazila u svim opasnim situacijama.

Više od igre imali su, ipak, gosti, pokušavali su Simao i Luizao, ali do kraja utakmice niko nije uspeo da pogodi pa su svi sa stadiona otišli zadovoljni, domaći igrači su pokazali da su dorasli takvom takmičenju, gosti osvojili bod, a 40.000 navijača imalo je priliku da vidi borbenu utakmicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve