Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.09.2006.

14:19

Ješić: "Sve osim pobede neuspeh"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Partizana „arhivirali“ su poraz od OFK Beograda i potpuno spremni, ali možda nekompletni, okrenuli su se utakmici sezone protiv holandskog Groningena.

Trener Miodrag Ješić i prvotimac Milan Smiljanić izjavili su da bi na utakmici sa Holanđanima, sve osim pobede predstavljalo neuspeh za njihovu ekipu.

Partizan će se Groningenu suprotstaviti bez Branimira Bajića, koji je u kvalifikacijama za Kup UEFA "zaradio" dva žuta kartona, a probleme sa povredama imaju Tomić i Đorđević. O njihovom eventualnom nastupu, Ješić će odlučiti u utorak uveče, posle treninga.

Partizan uvek ide na pobedu, ali to je lako reći. Svaka pobeda je dobrodošla, a najbolje bi bilo kada ne bismo primili gol. Poštujemo svakog protivnika, pa i Groningen, ali ga ne precenjujemo", rekao je Ješić na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Trener "crno-belih" rekao je da "posle svih dešavanja na subotnjem meču, atmosfera u timu nije narušena, ali da nikada neće prihvatiti taj poraz od OFK Beograda, kao i da može dalje da se priča o toj temi, ali na narednoj prvenstvenoj pauzi“.

Groningen je skoro nepobediv na svom stadionu, ali prvi cilj je ne primiti gol u Humskoj. Kasete sa igrama Holanđana su već odgledane:
"Tim će možda morati da pretrpi neke izmene, ali se nećemo prilagođavati protivniku, već ćemo pokušati da nametnemo svoj stil. Imamo sve potrebne informacije, nema nepoznanica, a pokušaćemo da nekim iznenađenjima napravimo prevagu", rekao je Ješić.

Mladi reprezentativac Srbije Milan Smiljanić, za razliku od svog trenera, bio je još određeniji:

"Sve osim pobede bilo bi ravno katastrofi. Očekujem pobedu, veliku borbu i pravu evropsku utakmicu. Ne očekujem pun stadion, ali očekujem podršku navijača. Bitno je da prvi stignemo do gola, a verujem da, uz pomoć navijača, možemo to da učinimo ", rekao je Smiljanić.

Groningen će u Beogradu imati podršku najmanje 500 navijača, a holandska ekipa će zbog problema sa avionom doputovati u Beograd u popodnevnim časovima. Jedini trening gosti će „odraditi“ u 20.30.

Utakmica između Partizana i Groningena počeće u 19 sati, a revanš je zakazan za dve nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve