Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.09.2006.

01:38

AZ i Ajaks vode, pobeda Groningena

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

AZ Alkmar i Ajaks imaju po devet bodova posle tri kola prvenstva Holandije, a Groningen, protivnik Partizana u prvom kolu Kupa UEFA, je novom pobedom došao do trećeg mesta na tabeli.

AZ Alkmar je bio bolji od ekipe iz Nijmegena, 2:0, a Ajaks je sa 3:0 pobedio Vitese. Prva dva gola za najtrofejniji holandski klub postigao je Klas-Jan Huntelar.

Groningen posle tri kola ima sedam bodova, a golove za pobedu nad ekipom Heraklesa (2:1) postigli su Laak i Levčenko. Gosti su poveli u prvom minutu ali su domaći fudbaleri golovima koje su postigli sredinom drugog poluvremena došli do pobede.

Tek u trećem kolu, u gradskom desrbiju, fudbaleri Fejenorda uspeli su da ostvare prvu pobedu. Mladi reprezentativac Nik Hofs postigao je prva dva gola, a strelci su bili i Lusijus i Busabun. Gol za Spartu, koja je od 61. minuta igrala sa desetoricom postigao je Anastasiju.

PSV je ostvario drugu pobedu u sezoni, na gostovanju u Tilburgu, 3:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve