Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.09.2006.

19:17

Pobeda Milana, Sicilija 9 od 9

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Milana otvorili su novu sezonu u Seriji A pobedom nad ekipom Lacija rezultatom 2:1.

U nedeljnom popodnevnom programu odigrano je sedam mečeva prvog kola, a remija nije bilo.

Četiri domaća tima ostvarila su pobede, tri puta su slavili gosti, a jedino je trijumf Atalante nad Askolijem 3:1 (dva gola Ventole) bio ubedljiviji od jednog gola razlike.

Golovi nezaustavljivog Pipa Inzagija i pojačanja iz Betisa Oliveire (na slici) doneli su „Rosonerima“ veliku prednost u duelu dve kažnjene ekipe. Makinva je smanjio na konačnih 2:1.

Najviše golova i uzbuđenja viđeno je na Siciliji, gde je Palermo dočekao južnjačkog rivala Ređinu. Posle pola sata „Rozaneri“ su vodili 3:0, a zatim je Bjanki dao Kalabrezima nadu sa dva gola.

U poslednjih pola sata Ređina ulazi sa igračem manje (isključen Aronika), Amauri vrađa Palermu plus dva, a Bjanki het-trikom obezbeđuje uzbudljiv finiš, u kojem promena nije bilo – ostalo je 4:3 za Palermo.

Empoli je u Đenovi pobedio Sampdoriju u meču posle kojeg će domaćini imati primedbe na sudiju – Samp je vodio, gosti su preokrenuli iz penala, uz koji je isključen Falkone. A crveni karton za Delvekija u 88. minutu (na donjoj slici) značio je da domaćin kraj dočekuje sa devet igrača.

Preokret je viđen i u Veroni, gde je Kjevo vodio do samog finiša, zatim su Brevi i Kjeza preokrenuli za Sijenu, a Brigi dobio crveni karton. Tendencija je poštovana i u Kaljariju, gde je povratnik Katanija dobila ostrvski derbi rezultatom 1:0, a domaćin je meč završio bez isključenog Kontija.

Stoprocentni učinak Sicilije potvrdila je Mesina pobedom nad Udinezeom 1:0. U večernjem terminu igraju jedini pijemontski prvoligaš Torino i ekipa Parme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve