Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.09.2006.

20:26

Zvezda ulepšala slavlje Borca

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Banjaluci Borac sa 5:1 u prijateljskoj utakmici odigranoj povodom obeležavanja 80 godina postojanja banjalučkog kluba.

Golove za Crvenu zvezdu postigli su Trajković u 4, Đokić u 32, Ailton u 36. i 39. i Rašković u 80. minutu, dok je jedini strelac za domaći tim bio Savić.

Utakmica je odigrana na Gradskom stadionu u Banjaluci pred oko 20.000 gledalaca, a prisustvovali su joj i i premijeri Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Vojislav Koštunica.

Pre meča, predstavnike Crvene zvezde i Borca primili su premijer Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Milan Jelić. Tom prilikom predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković Piksi izjavio je da beogradski klub ima obavezu "zbog svih onih koji vole njegov dres" da bude u Banjaluci kada Borac obeležava 80 godina postojanja. On je najavio da će Crvena zvezda u najskorije vreme gostovati i u Modriči i Trebinju.

Predsednik Republike Srpske Dragan Čavić nije prisustvovao utakmici pošto je predsednik Fudbalskog saveza BiH Milan Jelić otkazao njegov susret s fudbalerima dva kluba. Jelić je, inače, Čavićev protivkandidat za funkciju predsednika RS na predstojećim izborima u BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve