Nova vest
Fudbal

Subota, 02.09.2006.

20:16

Srbija - Azerbejdžan 1:0

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je prva tri boda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se 2008. godine igra u Austriji i Švajcarskoj. 'Crveni' su na stadionu Crvene zvezde pobedili selekciju Azerbejdžana sa 1:0, a jedini gol postigao je Nikola Žigić u 72. minutu.

Igralo se u mučnoj atmosferi, pred pustim tribinama, zbog kazne koju je FSS 'nasledio' zbog incidenata navijača na utakmici Srbija i Crna Gora – Bosna i Hercegovina prethodne jeseni. Havijer Klemente izveo je na teren ofanzivnu postavu sa tri napadača, Stojković – Marković, Stepanov, Krstajić, Luković – Duljaj, Stanković, Koroman – Lazović, Pantelić, Žigić.

Iako su rano došli do prvih prilika da postinu gol (Stepanov u trećem minutu, Stanković minut kasnije, Lazović u petom, Marković u devetom minutu), fudbaleri Srbije nisu imali dovoljno ideja kako da očiglednu razliku u klasi fudbalera pretvore u razliku u golovima.

U 18. minutu pokušao je Pantelić, isti igrač imao je priliku i minut kasnije, ali je oba duela dobio golman gostiju Velijev.

Dobru priliku u 30. minutu imao je i Nikola Žigić, ali je njegov udarac završio pored gola. Koroman i Žigić sarađivali su lepo i u 36. i 42. minutu, ali se na poluvreme otišlo sa rezultatom 0:0. Golman gostiju Velijev zaustavio je svih pet udaraca naših reprezentativaca ka njegovom golu, Stojković nije imao posla.

Već u prvom minutu nastavka priliku je imao Žigić, ali nije bio precizan. Bezidejna igra na sredini terena na trenutke je nagoveštavala moguću senzaciju i nastavak neverovatne 'tradicije' nepobedivosti Azerbejdžana, ali gol je posle propuštenih prilika Pantelića i Stepanova, pogodio Nikola Žigić.

Igrao se 72. minut, Dejan Stanković je izveo slobodan udarac sa desne strane, a Žigić bio najviši pred golom Azerbejdžanaca.

Gosti su u finišu pokušali da iznenade Stojkovića, dobar pokušaj imao je i Dejan Stanković lobom sa velike udaljenosti, ali je ostalo 1:0.
I pored toga što je igra našeg tima bila daleko od impresivne, pobeda je sasvim zaslužena.

Nisam mogao da spavam pred ovu utakmicu,“ rekao je Dejan Stanković posle meča. „To mi se inače ne dešava, spavam pred Juventus, sada nisam mogao. Posle nekoliko prilika na početku pogledao sam u semafor i pomislio 'zar je već 30. mintu?' Ne znam zbog čega, ali osećam veći pritisak kada igram za reprezentaciju, stvarno ne znam zašto, ali je uvek tako. Kada smo dali gol, bilo je lakše, dobro je, pobedili smo...

Reprezentacija Srbije sledeći meč u kvalifikacijama igra već 6. septembra u Poljskoj.

Srbija – Azerbejdžan 1:0 (0:0)
Igrano bez prisustva gledalaca, sudija Folker Vezel (Nemačka)
Strelac: Žigić 72. minut
Žuti kartoni: Duljaj (Srbija), Abasov, Bakšijev, Ladaga
Srbija: Stojković – Marković, Stepanov, Krstajić, Luković – Duljaj, Stanković, Koroman (od 64. Ilić) – Lazović (od 74. Ergić), Pantelić (od 81. Ljuboja), Žigić
Azerbejdžan: Velijev – Gašimov, Abasov, A. Kerimov, Sokolov – Bakšišev, Ladaga (od 77. Musajev), Muzika (od 62. Gurbanov), Imamalijev – Čertoganov, Ismailov (od 72. Džavadov)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve