Nova vest
Fudbal

Petak, 01.09.2006.

14:59

CZ: Predstavljen Ailton

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je u petak poslednje i najveće pojačanje letnjeg prelaznog roka, Brazilca Ailtona. Bivši centarfor nemačkog Verdera i Šalkea i turskog Bešiktaša, potpisao je dvogodišnji ugovor sa "crveno-belima".

"Znao sam da je Crvena zvezda veliki klub i dosta toga sam čuo o njoj od srpskih igrača u Nemačkoj. Želja mi je da ponovim dobre igre iz perioda dok sam bio u Bundesligi i osvojim neki trofej. Za mene će ovo biti novo iskustvo i izazov. Jedan od razloga zbog kojih sam došao je i sjajna atmosfera na stadionu Crvene zvezde, u šta sam se uverio gledajući neke od večitih derbija", izjavio je Ailton, koji je rekao da je osim Zvezde, za njega bilo zainteresovano još nekoliko klubova.

Ailton je istakao da nije u punoj formi, ali da što pre želi da se priključi ekipi i dođe do prvog nastupa u "crveno-belom" dresu:

"U prethodnom periodu sam trenirao individualno i sigurno je da nisam u punoj formi. Želim što pre da se priključim ekipi i počnem sa treninzima kako bih zaigrao što pre. Zato ne mogu ni da obećam koliko ću dati golova u ovoj sezoni", rekao je Brazilac.

Predsednik beogradskog kluba Dragan Stojković istakao je da je dolazak Ailtona poslednje pojačanje ove godine:

"Doveli smo veliko pojačanje. Zadovoljstvo mi je što smo doveli igrača ekstra klase koji će sigurno doprineti kvalitetu celog tima. Trudili smo se da sve odlaske igrača nadomestimo na pravi način i uspeli smo u svojim namerama, na zadovoljstvo svih 'zvezdaša'. Verujem da će svi uživati u igrama Ailtona, koji ima pravo nastupa odmah. Kada će biti u timu, zavisi od trenera", rekao je Stojković.

On je dodao da je klub prethodnih dana pregovarao samo sa igračima koji su i potpisali za Zvezdu, i da su sve informacije o drugim pojačanjima (Rekoba, Ljuboja, Burzanović), koje su se pojavljivale u medijima, netačne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve