Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 10.08.2006.

18:49

Savićević: Pošteno u prvenstvu CG

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević izrazio je očekivanje da će prvo fudbalsko prvenstvo Crne Gore od sticanja nezavisnosti biti dobro i pošteno takmičenje.

"Očekujem dobro i pošteno takmičenje, a Savez će istrajati da regularnost, kao najbitniju stvar u fudbalu, dovedemo na najviši nivo", rekao je Savićević agenciji Beti u Pljevljima gde je u toku seminar za sudije Prve i Druge lige Crne Gore.

Prvo fudbalsko prvenstvo Crne Gore počeće sutra, a prema rečima Savićevića, regularnost takmičenja, "od koje sve kreće", biće prioritet Saveza.

"Kroz regularnost ćemo na fudbalske utakmice vratiti gledaoce, a bez gledaoca nema ni utakmica i, ako to uspemo, znači da smo krenuli pravim putem", rekao je Savićević.

Savićević je dodao da je FS CG zadovoljan prošlogodišnjim sudjenjem i da su prvoligaški arbitri dobro obavili posao, uz par grešaka koje su, prema njegovim rečima, razumljive.

"Sudije nekad pogreše, vide drugačije, ali tu je komisja za praćenje sudjenja, Komesar i Fudbalski savez. No ukoliko bude namernih grešaka i tendencioznog sudjenja takvi arbitri neće biti kažnjavani već odstranjeni iz fudbalske organizacije", zapretio je Savićević.

Prvi fudbalski šampionat Crne Gore otvoriće podgorička Budućnost i Rudar iz Pljevalja, koji su, uz nikšićku Sutjesku i Zetu, glavni kandidati za titulu prvaka. Prvu ligu Crne Gore činiće 12 klubova, a igraće se tri prvenstvena kruga u 33. kola.

U jesenjem delu biće odigrano 17 kola i ovaj deo šampionata biće okončan 25. novembra, dok bi prolećni deo, kako je planirano, trebalo da startuje početkom marta.

Duel Rudara i Budućnosti igraće se u Pljevljima sutra sa početkom u 16.30, a u ostalim utakmicama prvog kola u subotu će se sastati Mogren i Dečić, Mladost i Berane, Sutjeska i Petrovac, Kom i Zeta, kao i Jedinstvo i Grbalj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve