Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.08.2006.

18:41

Klinsi i Kloze najbolji u Nemačkoj

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

U izboru magazina "Kiker" u kojem su učestvovali nemački sportski novinari, Miroslav Klose proglašen je za najboljeg nemačkog fudbalera u sezoni 05/06, a među trenerima nagradu je osvojio Jirgen Klinsman.

Klose je uverljivo došao to trofeja među igračima, a iza sebe ostavio je Arsenalovog golmana Jensa Lemana, kao i Bajernovog defanzivca Filipa Lama. Tek peto mesto zauzeo je prošlosezonski laureat Mihael Balak, ispred kojeg je bio i Oliver Kan.

Među trenerima očekivano je "slavio" Jirgen Klinsman koji je odveo Nemačku do trećeg mesta na svetu. Drugo mesto zauzeo je trener HSV-a Tomas Dol dok je treći bio, na iznenađenje mnogih, Jirgen Klop iz Manca. Tek četvrti bio je osvajač dvostruke krune sa Bajernom Feliks Magat.
Trenerka bivšeg selektora reprezentacije Nemačke Jirgena Klinsmana i kopačke veznog igrača Bastijana Švajštajegra našle su se medju 4.000 predmeta sa Svetskog prvenstva u Nemačkoj na dobrotvornim aukcijama. Tom akcijom do sada je sakupljeno oko 70.000 evra, a planirane su još četiri aukcije.

Organizatori Svetskog prvenstva koje se igralo od 9. juna do 9. jula u Nemačkoj saopštili su danas da je Klinsmanova trenerka prodata za 620 evra, dok Švajnštajegerove kopačke nekome vrede 500 evra. Lopta koju su potpisali svi nemački reprezentativci, koji su osvojili treće mesto, dostigla je cenu od 1.750 evra, saopštili su organizatori dva dana po održavanju aukcija.

Sredstva od aukcije ići će u dobrotvorne fondove koji nose imena dvojice velikana nemačkog fudbala - Franca Bekenbauera i Frica Valtera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve