Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 24.07.2006.

19:32

Van Nistelroj sada bliži Bajernu

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Holandski napadač Rud van Nistelroj priključio se treninzima Mančester junajteda, u danu kada su se ostatku tima pridružili učesnici Svetskog prvenstva u Nemačkoj.

Njegova budućnost u klubu još uvek je neizvesna, a minhenski Bajern je tokom dana pokazao povećano interesovanje.

Van Nistelroj je krajem prošle sezone zamolio upravu kluba za dozvolu da napusti Mančester zbog sukoba sa menadžerom ser Aleksom Fergusonom. Feguson je njegovu odluku prihvatio, ali ne želi da ga proda za manje od 16 miliona funti, jer smatra da se radi o izuzetno kvalitetnom igraču.

Ponudu je najpre poslao madridski Real, ali je 12 miliona funti odbijeno bez razmišljanja. Bajern je ponudio nešto više novca, a predsednik Bajerna Franc Bekenbauer kaže da su šanse njegovog kluba da se pojača holandskim fudbalerom velike.

Junajted još uvek traži tri i po miliona funti više od naše ponude, ali su izgledi dobri. Ako Rud stigne, mogu da zamislim da ekipu napusti Klaudio Pisaro ili Roj Makaj“, rekao je Kajzer.

Bajern je ovog leta doveo iz Kelna Lukasa Podolskog za 10 miliona evra, a u timu je još i Roke Santa Krus. Na početku leta, Paolo Gerero je prodat Hamburgeru, gde bi mogao da ide i drugi Peruanac, Pisaro, pošto HSV nije uspeo da dovede Milana Baroša i Patrika Klajverta, koji su bili na vrhu liste želja.

Ferguson je rekao da ne bi imao problema ako bi Van Nistelroj i sledeću sezonu proveo u Mančesteru, ali je otkrio da je Holanđanin od prošlog maja tri puta tražio da bude prodat.

Ne mogu da vam kažem zašto je to želeo, ali smo mi njegov zahtev prihvatili. Iskreno, mislim da nema svrhe da ga zadržavamo ako želi da ode.

Rud van Nisteleroj je 2001. došao u Mančester junajted za 19 miliona funti. Na 218 utakmica, za klub je postigao 150 golova, i ušao u grupu od osam igrača koji su stigli do tog jubileja u dresu Junajteda.

Ipak, u tom periodu, na Old Traford su prestali da stižu trofeji – za pet godina, klub je osvojio jednu titulu, jedan FA kup i jedan Liga kup, mizeran učinak i u odnosu na uloženi novac, ali i u odnosu na prethodni period (za devet godina osvojeno sedam titula, tri FA kupa – sva tri puta dupla kruna, Liga šampiona i Tojota Interkontinentalni kup).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve