Nova vest
Fudbal

Subota, 22.07.2006.

18:50

Kanavaro: "Real je najveći"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kapiten italijanske fudbalske reprezentacije i svetskog šampiona Fabio Kanavaro izjavio je da se raduje izazovu u Real Madridu i da se nada da će pomoći ekipi da se vrati na staze uspeha naredne sezone.

"Ne mogu da razumem kako tako dobar tim kao što je Real nije osvojio nijednu titulu tri godine. To je najveći i najbolji klub i ponovo će pobedjivati. Potpisao sam ugovor zbog toga, ali i da pomognem Realu da bude još veći", rekao je Kanavaro španskom sportskom dnevniku "Marka".

Ovaj klub španske lige u sredu je saopštio da je potpisao ugovor sa Kanavarom (32) i njegovim saigračem iz Juventusa Brazilcem Emersonom.

"Real je takav klub gde očekujete da ćete pobediti svaku utakmicu. Za igrača koji želi da bude najbolji, stimulacija je da oseti pritisak zbog odbrane takvih interesa", rekao je Kanavaro.

On je bio u kontaktu sa bivšim trenerom Juventusa Fabiom Kapelom, koji je početkom jula preuzeo Real.

"Kapelo je neverovatan trener i uvek se trudi da bude najbolji. Mislim da će njegovo iskustvo pomoći da ekipa bude šampionska. Dobro je da je tu, ali moraćemo mnogo da radimo, jer to neće biti lako", rekao je Kanavaro.

Zvanično predstavljanje Kanavara predvidjeno je u sredu.

Realov igrač, Brazilac Roberto Karlos očekuje da će napustiti klub, a španski mediji spekulišu da bi mogao da ga zameni francuski reprezentativac Erik Abidal iz lionskog Olimpika.

U ovom klubu očekuju da će im se pridružiti i holandski napadač Rud van Nistelroj, bez obzira što je Mančester Junajdted odbio njihovu poslednju ponudu, kao i Brazilac Kaka, koji igra u italijanskom Milanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve