Nova vest
Fudbal

Petak, 21.07.2006.

14:11

Osim i zvanično selektor Japana

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bivši selektor Jugoslavije Ivica Osim predstavljen je u petak kao novi selektor fudbalske reprezentacije Japana:

"Ovo je velika čast. Nadam se da ću izgraditi jedinstveni stil igre Japana", rekao je Osim koji je Jugoslaviju doveo do četvrtfinala Svetskog prvenstva 1990. u Italiji.

Osim je u Japan došao 2003. i preuzeo Džef junajted sa kojim je osvojio Liga kup. Pre toga, vodio je austrijski Šturm i grčki Panatinaikos.
Reprezentaciju Japana preuzima od Brazilca Zika koji se povukao posle neuspeha na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

"Ovo je kao kad se oženite. U početku medeni mesec je lep, ali nisam siguran koliko će to trajati. Kad bi japanska reprezentacija bila automobil, mogli bismo da kažemo da se ugasio. Sve što treba da uradimo je da ga poguramo da upali", rekao je Osim.

Japan je takmičenje na Mundijalu završio kao poslednji u svojoj kvalifikacionoj grupi, ali je Osim rekao da zasad neće praviti velike promene.

"Nema smisla žuriti sa radikalnim promenama. Japan mora da počne da igra kako zna, ali nema potrebe da sad talasamo", rekao je Osim.

Japan će 9. avgusta igrati prijateljski meč sa Trinidadom i Tobagom, a 16. avgusta protiv Jemena počinje kvalifikacije za Azijski kup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve