Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.06.2006.

13:15

Zemljotres u Italiji

Izvor: Sonja Nikčević

Autor:Sonja Nikčević

Default images

Danas pred sportskim tribunalom u Rimu počinje suđenje klubovima i licima optuženim za sportsku prevaru. Velikani kalča - Juventus, Milan, Lacio i Fjorentina, 10 sudija i još 16 lica nalaze se na optuženičkoj klupi u najvećoj aferi koja je ikad pogodila italijanski fudbal. Među optuženima su selektor Marčelo Lipi i tri člana italijanske reprezentacije (Fabijo Kanavaro, Đanluiđi Bufon i Vinćenzo Jakvinta), koja sutra igra u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, kao i tri člana reprezentacija koje su se od Mundijala već oprostile. To su fudbaleri Zlatan Ibrahimović, Željko Kalač i Marek Jankulovski.

Samo za Juventus navija svaki treći Italijan, pa je onda jasno zašto je afera uzdrmala same temelje kalča.

Za glavnog sudiju ove parnice izabran je Ćezare Ruperto. Suđenje će biti zatvoreno za javnost i prisustvovaće samo sudije, optuženi i njihovi advokati

U slučaju da budu proglašeni krivim, klubovi mogu biti izbačeni iz lige, kažnjeni finansijski, ili oduzimanjem bodova i trofeja. Fudbalerima prete finansijske kazne i dugotrajne suspenzije. Od poslednjih 16 šampionata Serije A optuženi klubovi osvojili su 15 titula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve