Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.05.2006.

23:40

Dragan Stojković: "Morali smo..."

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prodaja reprezentativnog golmana Vladimira Stojkovića izazvala je mnogo komentara i reakcija u sportskoj javnosti, pa čak i najave pojedinih sponzora i članova Upravnog odbora Crvene zvezde da će napustiti Marakanu nezadovoljni odlaskom Stojkovića u Nant.

Kako prenose Novosti, prazna kasa, neizmirene obaveze prema igračima i nagomilani dugovi, "naterali" su rukovodstvo Crvene zvezde da proda golmana Vladimira Stojkovića francuskom klubu, pošto je to bilo jedino rešenje da klub može da nastavi s normalnim funkcionisanjem.

Glavni razlog što se Dragan Stojković odlučio na radikalan potez jeste činjenica da dva najmoćnija sponzora u pulu crveno-belih, "Delta" i "Telekom Srbija", nisu ispunjavali do kraja sponzorske ugovore, već samo obećavali da će dati milione evra. Na kraju su se nezvanično usprotivili i izboru Nebojše Lekovića za generalnog sekretara, što je po statutu kluba isključivo pravo predsednika i nema glasanja na Upravnom odboru, niti na Skupštini, prenose Novosti.

Bez obzira na to što su njihovi predstavnici u upravi postavljeni za potpredsednike kluba, oni se nisu pojavili na finalu Kupa, što je bio nagoveštaj prekida na vezama dve strane, koje će sesti za sto verovatno po povratku Stojkovića iz Pariza, gde se nalazi zbog sednice Tehničke komisije Fife i finala Lige šampiona.

Ako ima nekih problema, razgovaraćemo kada se vratim. Mi smo sa naše strane ispunili obaveze, a odlazak golmana Stojkovića je splet okolnosti i nije bilo lako da se odreknemo usluga odličnog igrača. Na kraju smo morali...” rekao je Stojković.

Na meti inostranih klubova su Žigić i Luković, a dozvolu za odlazak ima i Dudić. Stojković ostavlja mogućnost da i oni odu iz kluba. 

"Nema još ništa konkretno, ali ima vremena, sezona je tek završena sezona i spremni smo za dogovore."

Za sada je neizvestan status šefa stručnog štaba Valtera Zenge.

Ponudio sam mu nastavak saradnje uz dobre uslove, da pokušamo da napravimo korak napred u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Čekam njegov odgovor narednih dana, a iz Katara mi se još nije javio. Ipak, za nekoliko dana sve će biti poznato, kao i naš naredni potez, naravno, ako bude trebalo da se povuče," zaključio je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve