Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.05.2006.

00:53

Zenga: "Verovao sam i na 0:2"

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Trener fudbalera Crvene zvezde Valter Zenga izjavio je u sredu uveče da ni u jednom trenutku nije posumnjao u pobedu nad OFK Beogradom, u finalnom meču Kupa Srbije i Crne Gore.

"Zasluženo smo pobedili. Verovao sam u svoje igrače, znao sam da mogu da pobede, iako nije sve krenulo kako treba, pa smo gubili 2:0, uspeli smo da na savršen način završimo dobru sezonu", rekao je Zenga novinarima posle utakmice.

Italijan je, međutim, istakao da mu je slavlje pokvario tekst objavljen u današnjem izdanju beogradskog dnevnika Sport, u kome su preneti memoari Zengine supruge Raluke.

Sport je preneo da je Raluka Zenga u memoarima, koji se objavljuju u bukureštanskom tabloidu Star, izrazila nezadovoljstvo životom u Beogradu i opisala ga kao "prljav, ružan i smrdljiv grad".

"Umesto da slavim, nerviram se. Razočaran sam zbog takvog pisanja, to je falsifikovano, to je sramota za taj list i sigurno ću ga tužiti", rekao je Zenga.

Šef stručnog štaba OFK Beograda Slobodan Krčmarević ocenio je da je pobednika duela odlučio prvi gol Crvene zvezde, koji je postigao Nikola Žigić. OFK Beograd je do 67. minuta vodio 2:0.

"Dobro smo otvorili utakmicu, ali su isključenja i čudan sudijski kriterijum poremetili ritam duela. Posle gola Žigića, do izražaja je došao Zvezdin kvalitet i 'duža' klupa. Mi smo i samim plasmanom u finale ispunili cilj, plasman u Kup UEFA sledeće sezone", rekao je Krčmarević.

Sudija Milenko Vukadinović pred kraj prvog poluvremena isključio je fudbalera OFK Beograda Aleksandra Kolarova, a nešto kasnije i vezistu Crvene zvezde Dejana Milovanovića.

Krčmarević je dodao i da je finalni meč bio jedan od najlepših u poslednjih nekoliko godina, a da je Zvezda dokazala da je najmoćnija ekipa u zemlji.

Dvostuki strelac, reprezentativni napadač Crvene zvezde Nikola Žigić istakao je da je njegova ekipa pokazala kvalitet kada je uspela da nadoknadi dva gola zaostatka.

"To nije lako. Uradili smo pravu stvar", kratak je bio Žigić, koji nije želeo da odgovori na pitanje novinara da li je odigrao poslednji meč u crveno-belom dresu.

Strelac izjednačujućeg gola za Zvezdu, Milan Purović, istakao je da je presrećan što je u svojoj prvoj sezoni u beogradskom timu osvojio duplu krunu – prvenstvo i Kup.

"Znao sam da ćemo pobediti, čak i kada smo gubili 2:0, nisam gubio nadu. Bitno je što smo nastavili pobedničku seriju, pošto nas sledeće sezone čekaju kvalifikacija za Ligu šampiona", rekao je Purović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve