Nova vest
Fudbal

Petak, 27.01.2006.

22:23

Kad nema Džej Džeja, tu je Obi

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Nigerije primakli su se plasmanu u drugu fazu Kupa afričkih nacija. Oni su u Port Saidu pobedili ekipu Zimbabvea rezultatom 2:0, u večernjem meču drugog kola grupe D.

Ključni igrač bio je tinejdžer Džon Mikel Obi, predmet spora između Mančester Junajteda i Čelsija. Obi je početkom drugog dela ušao u igru, zatim je izveo korner iz kojeg je Kristijan Obodo doveo „Superorlove“ u vođstvo, a samo tri minuta kasnije i sâm se upisao u strelce.

Nigerija je znatno kvalitetniji tim od Zimbabvea, i to je bilo potpuno vidljivo tokom cele utakmice. Međutim, nervoza je rasla tokom prvog poluvremena, pošto uvodnog pogotka nije bilo, a osećao se izostanak povređenog Džej Džeja Okoče.

U 55. minutu na teren izlaze veteran Nvonkvo Kanu i tinejdžer Džon Mikel Obi. Činjenica da dva najbogatija britanska kluba vode rat za igrača, čije kompletno profesionalno iskustvo obuhvata nastupe u norveškoj Elitseriji, trebalo bi da nam nešto kaže. Ovaj Kup nacija prva je prilika da Obija na delu vidi ceo svet.

A imao je šta da vidi. Minut posle duple izmene Kanu prolazi kroz dva igrača i pada, penala nema. Još dva minuta kasnije korner za Nigeriju, Obi idealno centrira, a Obodo pogađa i nervoze više nema. Tri minuta posle toga Obi pogađa mrežu Zimbabvea i meč je odlučen.

U finišu većih uzbušenja nije bilo. Nigerija je dobro odradila posao i u drugom kolu i uz malo koncentracije u meču sa Senegalom zadržaće prvo mesto u grupi i verovatno izbeći neugodni Tunis u četvrtfinalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve