Nova vest
Fudbal

Petak, 27.01.2006.

22:21

Gana pobedila Senegal

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbalska reprezentacija Gane pobedila je Senegal rezultatom 1:0, u drugom kolu grupe D Kupa Afričkih nacija.

Jedini strelac u derbiju kola, koji je igran u Port Saidu bio je Metju Amoa u 13. minutu utakmice.

Na taj način je selekcija, čiji je selektor Ratomir Dujković i za koju igra fudbaler Crvene zvezde Haminu Draman, sačuvala izglede za plasman u drugu fazu.

Amoa se pred istek četvrt sata igre odlično snašao u šesnaestercu i loptu iz mrtvog ugla poslao između Tonija Silve i stative. Gol postignut u ranoj fazi meča poptuno je odredio tok meča, koji je postao veoma oštar i napet.

Gana je pravila mnogo bolje prilike – Draman je idealno centrirao, ali Frimpong nije skočio. Nekoliko minuta kasnije šut Apije Silva odbija, a Amoa i Frimpong ne reaguju dovoljno brzo u odličnoj poziciji.

U nastavku su Kamara i Bari imali su odlične šanse za izjednačenje pre incidenta koji je pokvario meč. Leria Kingston i Habib Baje su se pokoškali i zaradili po crveni karton. Serija prilika se nastavila, ali je Sami Adžei na golu Gane bio odličan.

Na samom kraju kontroverza – Adžei je tapkao loptu na ivici šesnaesterca, Diomansi Kamara mu prišao sa leđa i oteo je, ali je sudija dodelio loptu domaćinu zbog navodnog prekršaja.

Sada je Senegal u teškoj poziciji – mora da pobedi Nigeriju u poslednjem kolu, ili će završiti takmičenje u prvoj fazi. Oslabljeni tim Ratomira Dujkovića već je ostvario dovoljno, a očekuje ih lak posao sa Zimbabveom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve