Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.01.2006.

23:02

Junajted u finalu, Vidić na terenu

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Mančester Junajteda plasirali su se u finale Karling kupa, pošto u u revanšu pobedili Blekburn Rovers 2:1.

U prvom meču rezultat je bio 1:1, a za trofej Junajted će se 26. februara u Kardifu boriti sa Vigan Atletikom.

Rud van Nistelroj doveo je "Crvene đavole" u vođstvo već posle osam minuta, a gosti izjednačuju u 32. minutu golom Endija Rida, koji je iskoristio veliku grešku protivničke odbrane.

U finišu prvog poluvremena fantastični Bred Fridel odbranio je penal Rudu van Nistelroju, ali u 52. minutu nije mogao da zaustavi neobični udarac Luja Sahe, posle Runijevog centaršuta.

U 85. minutu meča za Mančester Junajted debitovao je reprezentativac SCG Nemanja Vidić, koji je ušao umesto Ruda Van Nistelroja.

Junajted je ponovo na teren izašao sa neobičnom postavom, u kojoj su tri napadača, i taj se pristup isplatio veoma brzo. Međutim, pogodak van Nistelroja bio je jedina njegova pobeda nad Fridelom tokom cele večeri. Amerikanac je do kraja odbranio Holanđaninu penal i dva puta ga zaustavio u stopostotnim šansama.

Domaćin je dominirao tokom prvog dela i posle ranog vođstva, ali je Fridel bio siguran, a gosti su do gola stigli posle velike greške Kirana Ričardsona, koji je loptu bez pritiska dao protivničkom fudbaleru u idealnoj poziciji. Rid nije imao problema da sa deset metara savlada van der Sara.

U ostalim situacijama holandski golman bio je siguran. Junajted je drugo poluvreme počeo opštom ofanzivom, a ponovo je brzo došao i gol - Flečer je oteo loptu na protivničkoj polovini, Runi je zadržao duže nego što treba, pa centrirao, a Saha je zahvatio loptu spoljnom stranom kopačke i poslao je pored same leve stative.

Blekburn je posle toga napadao mnogo više, ali bez stoprocentnih šansi. Domaćin je u finišu pojačao odbranu ulaskom Nemanje Vidića (na donjoj slici), ali je do poslednjih trenutaka strepeo da bi mogla da se ponovi situacija od prethodne večeri, kada je Vigan izbacio Arsenal golom u 119. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve