Nova vest
Fudbal

Nedelja, 27.11.2005.

15:35

Poraz Zvezde u Novom Sadu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u Novom Sadu lidera na tabeli prvenstva Srbije i Crne Gore Crvenu zvezdu rezultatom 1:0, u poslednjem meču 14. kola Meridijan Superlige.

Strelac pobedničkog gola za Vojvodinu bio je reprezentativac Ugande Džozef Kizito u 73. minutu utakmice.

Kizitovim pogotkom prekinute su dve serije - Vojvodina Zvezdu nije dobila od 1995. godine, a Beograđani su u Novi Sad stigli sa serijom od deset prvenstvenih pobeda. Treća serija je nastavljena - Vojvodina već osam kola nije doživela poraz, uz pet uzastopnih trijumfa na svom stadionu.

Zvezda je i pored poraza zadržala prvo mesto na tabeli šampionata, ali sada ima samo tri boda prednosti nad drugoplasiranim Partizanom.

Crvena zvezda je u većem delu utakmice imala inicijativu i stvarala prilike, mada je i Vojvodina, posebno u prvom poluvremenu, imala nekoliko izglednih šansi za gol. Najbolju je propustio Saša Dobrić u 9. minutu, kada je posle greške Milana Biševca sa desetak metara promašio čitav gol.

Marko Perović je imao najbolju šansu za goste u 23. minutu, ali je posle polukontre njegov oštar šut sa više od 20 metara golman Vojvodine Saša Todić uspeo krajnjim naporom da zaustavi i izbaci loptu u korner.

Zvezda je u nastavku utakmice preuzela dominaciju na terenu, međutim, njeni napadi su se uglavnom završavali neuspešnim pokušajima da se u šesnaestercu nađe Nikola Žigić.

Odličnu priliku propustio je Boško Janković u 68. minutu posle gužve u šesnaestercu Vojvodine kada nije uspeo da odbijenu loptu sa sedam osam metara smesti iza ledja Todića.

Jedini gol postignut je tako što je Radovan Krivokapić izgubio loptu na ivici šesnaesterca Vojvodine, domaći tim je preko Gojka Gačara krenuo u brz kontranapad, lopta je došla do Marka Jovanovića, a on je uposlio reprezentativca Ugande Kizita, koji je sa 20-ak metara preciznim udarcem savladao Vladimira Stojkovića.

Trener Vojvodine Zoran Marić posle utakmice rekao je da je ponosan na svoje igrače zbog ostvarene pobede, ali i zbog načina na koji su do nje došli.

"Znali smo da šansa postoji ako budemo igrali kolektivno i ako budemo iskoristili greške protivnika. To nam je uspelo. Čestitam mojim igračima, jer su u potpunosti ispunili sve što smo se dogovorili i nisu se štedeli", rekao je Marić.

Trenere Zvezde Valter Zenga ocenio je da je njegova ekipa odigrala loše prvo poluvreme, ali je dodao i da je beogradski tim u nastavku utakmice bio bolji protivnik.

"Primili smo gol iz kontranapada, ali to se u fudbalu dešava. Ne moše se stalno pobeđivati", rekao je Zenga.

Utakmicu je na stadionu Vojvodine pratilo oko 5.000 gledalaca. Iako igra nije bila preterano gruba, sudija Nebojša Rabrenović iz Podgorice podelio je čak devet žutih kartona – pet igračima Vojvodine i četiri fudbalerima Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

167 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve