Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.11.2005.

23:08

U21: Plavi u elitnom društvu na EP

Izvor: B92, uefa.com

Autor:B92, uefa.com

Default images

Mladoj selekciji SCG u završnici Evropskog prvenstva za igrače do 21. godine u sredu uveče pridružili su se i timovi Danske, Holandije, Ukrajine i Portugala. U utorak završnicu su izborili Nemačka, Italija i Francuska.

Danska je slavila protiv Rusije 3:1 na stadionu Brondbija, a gosti su utakmicu završili sa 7 igrača na terenu. Sva četiri crvena kartona Rusi su dobili u poslednjih 8 minuta, a kažnjeni su Žirkov, Vladimir Bistrov, Sergej Černogajev i Aleksandr Bukharov, a "usput" i rezervista (koji nije ulazio u igru) Aleksandr Samedov. U prvoj utakmici bilo je 1:0 za Dansku. Za pobedu u sredu strelci su bili Rasmusen, Bergvold i Kahlenberg sa penala, kao i Žirkov za Ruse.

Ukupnim rezultatom 5:4 Ukrajina je eliminisala Belgiju, a revanš u Lokerenu završen je pobedom gostiju 3:1. I prvi meč u Ukrajini završen je slavljem gostiju, ali rezultatom 3:2. Strelci u sredu bili su Fomin, Čingrinski i Milevski. Za Belgijance strelac je bio De-Ceuler.

Holandija je u Herenvenu bila bolja od Slovenije 2:0, posle remija bez golova u prvom meču. Čovek odluke bio je Klas Jan Huntelar, strelac oba gola, koji je sada vrlo blizu obaranja rekorda u ovom uzrastu, pošto je do sada za selekciju U21 postigao 14 golova, jedan manje od Roja Makaja i Arnolda Bruhinka.

Golovima Varele i Almeide Portugal je slavio protiv Švajcarske 2:1, koja je preko Degena prva stekla prednost. U prvom meču bilo je 1:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve