Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.09.2005.

14:46

Veliki ispit za malu Artmediju

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Slovački šampion Artmedija je debitant u fudbalskoj Ligi šampiona, a prvi cilj ekipe je da na premijernoj utakmici protiv Intera ne padne previše pod utisak veličine.

Artmedija je uprkos svim predvidjanjima i šansama došla do prve faze Lige šampiona iz prvog kola kvalifikacija. U drugom kolu Slovaci su izbacili veliki Seltik, a poslednji test preživelu su u trećem kolu, kada su u dve utakmice izdržali brojne napade beogradskog Partizana i prošli posle penala.

Ekipa ima godišnji budžet od samo dva miliona evra, što je skoro simbolična suma za standardne učesnike Lige šampiona.

"U poredjenju sa našim rivalima, mi jesmo mali klub, ali sa velikim srcem i dugačkom istorijom. Verujemo da je u fudbalu sve moguće. Ponosni smo što učestvujemo u Ligi šampiona, to je veliki izazov za
nas, ali i velika prilika", rekao je trener Artmedije Vladimir Vajs.

Klub je osnovan u Bratislavi 1899. godine kao Petržalka, a sadašnje ime uzeo je 1993. godine, po glavnom sponzoru, reklamnoj agenciji "EURO RSCG Artmedia".

Slovački šampion slabo je počeo domaće prvenstvo, ali je pobeda od 3:0 nad Trenčinom u poslednjem kolu podigla moral ekipi.

"Atmosfera je sjajna. Svi jedva čekamo utakmicu i želimo da budemo dostojan rival Interu. Ne treba da pominjemo ko je favorit u ovom meču", rekao je Vajs.

Artmedija će se takmičiti u grupi H, u kojoj su još i Porto i Glazgov Rendžers. Ekipa se za Ligu šampiona pojačala napadačem Lukasom Hartigom iz Zenita i štoperom Leosom Urbaneom iz moskovskog Spartaka.

Za utakmicu je prodato skoro svih 29.000 karata. Meč će se odigrati na stadionu Slovana, pošto Artmedijin stadion od 7.000 mesta ne ispunjava standarde UEFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve