Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.07.2005.

19:29

EP U-19: Englezi bolji od "Plavih"

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore (igrači do 19 godina) nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Severnoj Irskoj. Bolji od “Plavih” u polufinalu bili su mladi igrači Engleske, rezulatom 3:1 (1:0).

Na “Mornvju Park” u Lurganu, trener SCG Zvonko Živković izveo je standardnu postavu (sa jednom iznuđenom izmenom – umesto Đalovića koji se otrovao hranom, počeo je Stevanović) u formaciji 4-4-2:

Jović – P. Pavlović, Perendija, Kačar, B. Pavlović, Stevanović, Smiljanić, Bogdanović, Marinković, Veselinović, Markovski.

Od samog početka videlo su da su igrači SCG izuzetno impresionirani i protivnikom i prilikom da se plasiraju u finale Prvenstva. Engleska je dominirala na sredini terena, igrala izuzetno oštro u odbrani i agresivno u napadu. Iako se od ranije “znalo” da su SCG igrači bolji u tehnici, a Englezi u snazi i brzini, od ove standardne “teze” nije bilo skoro ništa: “Plavi” jednostavno nisu imali nikakve šanse da pokažu svoju tehniku, pošto im to Engleska nije dozvolila. Na sredini terena “vladao” je igrač sa brojem osam - Grent Ledbeter, a posle njegovog pasa, postignut je i prvi gol na utakmici – strelac je bio Meti Frajat, igrao se 18. minut.

Najbolji igrač utakmice Ledbeter, postigao je gol u 79.  minutu, udarcem sa 17 metara, ali je zbog ofsajda Frejtera, koji je bio tačno ispred golmana Jovića i leta lopte,  taj gol poništen. Frajter je još jednu veliku šansu imao sam par minuta kasnije, posle akcije Morisona, a svoj drugi gol postigao je sa 5 metara u 81. minutu. Bez većih problema završio je odličnu akciju svog tima i indisponiranost igrača odbrane SCG.

Prelep gol za SCG postigao je Nebojša Marinković za 2:1 u 86. minutu. Sa 15 metara sa desne strane, prosto je razneo odbranu i vrlodobrog golmana “belih” Martina. Još jednu šansu “Plavi” su imali u prvom minutu nadoknade vremena. Posle prekida Marinkovića, lopta je prošla vrlo blizu mreže.

Tačku na “i” stavio je Meti Frajat koji je treći gol na meču postigao u 94. minutu. Kaznio je ofanzivnu igru SCG u poslednjih 20 minuta i iskoristio poklon, posle “1 na 1” sa Jovićem.

U drugom polufinalu Francuska je pobedila Nemačku 3:2, tako da se 29. jula na Vindzor Park u Belfastu, sastaju Engleska i Francuska..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve